Site içi arama

ABD'de son 5 ayda 71 çocuk ateşli silah nedeniyle öldü

ABD'de sadece son 5 ay içinde 71 çocuk ateşli silahla vurulma sonucu hayatını kaybetti. Çocukların 40'ı kaza sonucu hayata veda ederken 31'i ise saldırı sonucu öldü. Vakaların çoğunun yeni silah yasasına karşı olan güney eyaletlerinde meydana gelmesi dikkat çekti.
Kaza sonucu ölen çocukların birçoğu yakınlarına ait silahlarla oynarken kendini vurdu. Geçtiğimiz günlerde Florida'nın Tampa şehrinde, amcasının silahıyla oynayan 3 yaşındaki Jadarrius Speights bunlardan biri. Salonda bulunan ve amcasına ait olduğu bildirilen silahı kurcalayan Speights, kısa süre sonra yanlışlıkla kendini vurdu. Speights olay yerinde hayatını kaybetti. 
Kansas şehrinde yaşayan 4 yaşındaki Trinity Ross, oyun arkadaşı tarafından evlerinin salonunda bulunan ve babasına ait olduğu belirtilen silahla yanlışlıkla vurularak öldürüldü. Ohio'da Alexandra Brown (10) ise babası tarafından vurularak öldü. Baba tutuklandı.




Bir başka üzücü olay ise Kentucky'de yaşandı. 5 yaşındaki bir çocuk yanlışlıkla 2 yaşındaki kız kardeşini vurarak öldürdü.

Ateşli silah nedeniyle hayatını kaybeden çocukların 6 ay ile 12 yaş arasında olduğu bildirildi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) bilgilerine göre, 1999- 2010 yılları arasında yaşları 12 ve daha küçük olan 197 çocuk hayatını kaybetti. Kaza sonucu hayata veda eden çocukların 29'unun 17 yaşın altında. Ölen çocukların 20'si kız, 51'i ise erkek. Connecticut eyaletinin Newtown şehrinde bir okula düzenlenen silahlı saldırı ise yakın zamanda yaşanan en trajik olaylardan biri olarak kayıtlara geçti. Olayda çoğu çocuk 27 kişi hayatını kaybetti.

Florida en fazla çocuğun hayatını kaybettiği eyalet oldu. Listede Ohio ve Tennessee ise ikinci sırada yer alırken, Alabama üçüncü, South Carolina ise dördüncü oldu.

ABD'de her yıl 3 bin civarında çocuk silahla yaralanarak hastanelerin acil servislerine kaldırılıyor.

cihan


Konuyla ilgili:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder