Site içi arama

Çin'de iki öğrenci intihar etti

Çin’in doğusunda iki öğrenci “ödevlerini zamanında bitiremedikleri için” intihar etti.
Çin resmi medyasında yer alan haberlere göre intiharlar Ciangsu eyaletinin başkenti Nancing’de yaşandı. Öğrencilerden 15 yaşında olan üç günlük resmi tatilin sonunda ödevlerini tamamlayamadığı için yerel saatle 11.00’de kendini yüksek bir yerden atarak hayatına son verdi.





Aynı kasabada yaşayan 13 yaşındaki bir başka öğrenci ise tatil ödevlerini bitirebilmek için dün 4.00’te kalktı. Ancak iki saat sonra merdivenlerde kendini asmış halde bulundu.
China Daily’nin haberinde, “Çocuk intihar mektubunda anne-babasını çok sevdiğini, çok üzgün olduğunu ve mezarına en sevdiği çiçek olan nilüferlerden getireceklerini ümit ettiğini yazmış” denildi.
Çin’in ezberci eğitim sistemi fazlasıyla rekabetçi. Çocuklar günde ortalama 8,6 saat boyunca okulda zaman geçiriyor. Bu süre zaman zaman 12 saate kadar çıkabiliyor. Ardından öğrenciler saatler boyunca ev ödevleri yapmak zorunda kalıyor.
Bununla birlikte ülke genelinde yüksek öğretim rakamları çok yüksek ve Birleşmiş Milletler verilerine göre ülke gençliğinin yüzde 99’u okuma-yazma biliyor.
Ancak birçok veli sistemden ve çocuklarına yönelik baskıdan şikayetçi.



hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder