Site içi arama

Cinsel şiddete uğrayan sorgulandı, sanık tahliye edildi


Denizli'deki çocuğa yönelik cinsel istismar davasında savcı, tecavüz sanığı Ahmet Çınar'ı değil, mağdur çocuğu sorgularken, sanığın tutuklanması talebi de kabul edilmedi.







Denizli’de yaşayan Ahmet İ., 16 yaşındaki kızı H.İ.’nin, akrabası A.Ç. tarafından tecavüze uğradığını iddia ederek, sosyal paylaşım sitelerinde 'Kızım İçin Adalet İstiyorum' diyerek bir platform oluşturmuştu. Bunun üzerine binlerce kişi bu kampanyaya katılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de twitter hesabından konuyla ilgilendiğini ve avukat görevlendirdiğini açıklamıştı.
Dava bugün Denizli Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.
ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM
Dava öncesi adliyenin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, tecavüze uğradığı iddia edilen H.İ.’ye destek verdi. Ellerinde ‘Tecavüzün rızası olmaz. H.İ. için adalet’ yazan bir pankart taşıyan grup üyeleri, tecavüz ettiği iddia edilen şahsın tutuklu şekilde yargılanmasını istedi.
Duruşmaya, H.İ'nin avukatları, H.İ. ve ailesi, tecavüz zanlısı Ahmet Çınar ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan gelen kadınlar ve Denizli'de bulunan kadın kurumlarının temsilcileri katıldı.
H.İ.'nin avukatlığını üstlenen Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları, tecavüz suçunun rapor ve tanık ifadeleriyle belgelendiğini belirterek, sanığın tutuklanmasını istedi.
Ayrıca, tanık sıfatıyla ifade veren Ahmet Çınar'ın ablasının, sanık olarak dosyaya eklenmesini talep etti.
Soruşturma kapsamında delillerin toplanmadığını belirten avukatlar, olay yeri olan Çınar'ın ablasının evi ve arabasında moleküler genetik inceleme yapılmasını ve çocuğun Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini istedi.
Duruşmaya müdahil olmak için dilekçe veren avukatların müdahilliği kabul edilmezken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına katılan avukatlar da sanıkların tutuklanmasını talep etti.
Ailenin gösterdiği iki tanık verdikleri ifadede, mağdurun anlatımlarını doğruladı.
Oldukça rahat olduğu gözlenen sanık Ahmet Çınar, suçlamaları kabul etmedi, "Bana aşık olduğunu söyledi, mesaj attı. Kayıtsız kalamadım, mesajlarına cevap verdim. Aramızda bir ilişki yaşanmadı, beni öpmek istedi" diyerek çocuğu suçladı.
Sanığa tek bir soru bile sormayan savcının duruşma boyunca mağdur çocuğa sorular sorması dikkat çekti. Savcı, "Niye hiç tanımadığın birine amca diyorsun?", "Olay sırasında telefonun neden kapalıydı?" şeklinde sorular sordu.
Avukatlar, mağdur çocuğun cep telefonuna sanık Çınar tarafından gönderilen "Kimseye söylemedin değil mi?" şeklindeki mesajı sordu. Ancak sanık, bu mesajla ilgili soruyu yanıtsız bıraktı. Avukatlar ikinci kez aynı soruyu sorunca, hakim, "Sanık gerekli cevabı vermiştir" diyerek, avukatlara müdahale etti.
Mağdur avukatlarının tüm taleplerini oy çokluğuyla reddeden mahkeme, duruşmayı 3 Temmuz gününe erteledi ve sanık A.Ç.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. 
Kararın ardından dışarıda bekleyen grup, slogan atarak durumu protesto etti.

demokrat haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder