Site içi arama

Çocuk kitabında skandal: Hayvanlara dönük şiddet özendiriliyor

Altı ve yedi yaşındaki çocuklar için hazırlanan bir okuma kitabındaki okuma parçaları pes dedirtti. Nasrettin Hoca fıkralarının derlendiği kitapta yer alan hayvanlara yönelik şiddet içerikli hikayeler tepki topladı.
Birleşik Tomurcuk Yayınevi tarafından basılan ve birinci ve ikinci sınıflara yönelik olarak hazırlandığı söylenen “çocuk kitabında” yer alan okuma parçaları adeta pes dedirtti.

Hayvanlara yönelik şiddet içerikli okuma parçalarının ve görsellerinin yer aldığı kitap büyük tepki toplarken, kitabın aynı zamanda da “Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye kurul başkanlığınca hazırlanan yeni okuma yazma öğretimi programına uygun olarak hazırlandığı” belirtiliyor.
Kitapta yer alan bir “Nasrettin Hoca Fıkrasında” Hoca, bir leyleğin ayaklarını ve gagasını keserek “Şimdi kuşa benzedin” derken, başka bir okuma parçasında da yüke koşulmuş bir öküzü dövüyor. Hayvanlara dönük şiddet içeren ve o yaştaki çocukların sağlıklı gelişimi açısından sakıncalı olan hikayeler resimlerle de canlandırılıyor.

sol
İşte tepki çeken o hikayler:
birlesik-tomurcuk1.jpg

birlesik-tomurcuk3.jpg


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder