Site içi arama

Çocuk gelinin intiharında suçlu bulunamadı


Adana’da küçük yaşta yöresel geleneklere göre düğün yapılarak kendinden 4 yaş büyük gençle evlendirildikten 3 ay sonra, yük treninin önüne durarak intihar eden 16 yaşındaki Zeynep Akyol’un ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan soruşturmada, çocuk gelinin intiharıyla ilgili ’suçlu’ bulunmadığına karar verildi.


Merkez Seyhan İlçesi Gürselpaşa Mahallesi’nde oturan Zeynep Akyol, geçen yıl mayıs ayında aşık olduğu kendisinden büyük Mehmet Güven A. ile evlenmek istedi. Ailesi yaşının küçük olması nedeniyle karşı çıkınca “Evlendirmezseniz kaçarım” dedi. Baba Sabahattin Akyol, kızının evlenme isteğinde kararlı olduğunu anlayınca izin verdi. Zeynep Güven, geçen 24 Ağustos’ta gelinlik giyip, yapılan düğün ardından çok sevdiği Mehmet Güven Arslan ile nikahsız olarak yaşamaya başladı.
3 AY SONRA İNTİHAR ETTİ
Çiftin arasında Mehmet Güven A.’nın kıskançlığı nedeniyle sık sık tartışma çıkmaya başladı. Eşinden şiddet gördüğü öne sürülen Zeynep Akyol, 21 Ekim’de Yeşiloba Mahallesi’nde hemzemin geçitte Mersin’den Adana’ya gelen trenin önüne durarak yaşamına son verdi. Küçük gelin Zeynep’in, intihar etmeden 2 gün önce de babasından ayrılan ve İstanbul’da oturan annesi 37 yaşındaki Halime A.’yı arayarak, “Anne, eşimle sürekli tartışıyorum sana gelmek istiyorum” dediği, annesinin de, “Kızım eşinle gel, küs gelme” dediği ileri sürüldü.
BABA ŞİKAYETÇİ OLDU
Kızının cenazesini toprağa veren baba 45 yaşındaki Sabahattin Akyol, cenazeye gelmeyen damadından şikayetçi oldu. Kızının kendi isteğiyle evlendiği için eşiyle yaşadığı sorunları kendine anlatamadığını ileri süren Akyol, “Aralarında devamlı tartışma olmuş. Kızıma dövüp dövmediğinibilmiyorum. 2 ay gibi kısa sürede ne oldu da kızım intihar etti? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Eğer kızımı, intihara eşi sürüklemişse cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.
SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Cumhuriyet Savcısı, Zeynep’in ölümüyle ilgili soruşturmasını tamamladı. Soruşturmada, damat Mehmet Güven A. ile annesi 43 yaşındaki Menekşe A. hakkında ’intihara yönlendirme’ suçunu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğine karar verildi. Makinist 45 yaşındakiRamazan Ayar yönünden ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan yürütülen soruşmada ise, “Ölen Zeynep’in trene sırtını dönüp, kollarını da iki yana açarak, yapılan bütün ikazlara rağmen beklediği, trenin çarpması sonucu intihar ettiği anlaşıldığından, şüpheliye yüklenecek bir kasıt ve kusur bulunmadığı anlaşıldı” denildi.

haber gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder