Site içi arama

Çocuk gelin ordusu büyüyor

Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) tarafından ­­­­­çocuk gelinler ve erken yaşta evliliklere karşı düzenlenen çalıştayın sonuç bildirgesinde, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmemesi için devlet ve sivil toplum kuruluşlarının daha çok işbirliği yapması, 18 yaşından önce evliliğe izin verilmemesi ve buna caydırıcı cezalara getirilmesi, ülke genelinde “Erken yaşta yapılan evliliklere hayır” kampanyası başlatılması istendi.





Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki DİKASUM tarafından yapılan, kamuoyunun “Çocuk Gelinler” olarak bildiği “Erken Yaşta Evlilikler Çalıştayı” sonuçları açıklandı. DİKASUM’dan yapılan açıklamada, çalıştayın erken yaşta evlendirilmiş 300 kadınla yapılan araştırmadan çıkan veriler ışığında yapıldığı belirtildi.

Buzdağının görünmeyen yüzü


Erken yaşta evliliklerin Orta Afrika ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde yüzde 74.2, Batı Afrika ülkesi olan Nijer’de yüzde 61.9, Güney Asya ülkesi olan Afganistan’da yüzde 53.7, Bangladeş’te ise yüzde 51.3 oranında olduğu belirtilerek Türkiye’de erken yaşta evlilik oranının resmi rakamlara göre yüzde 15.5 olduğu, ancak yüzde 30’ları aştığının tahmin edildiği bildirildi.



Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder