Site içi arama

Murat İzol toprağa verildi


Dicle Nehri'nde bulunan Murat İzol'ün cenazesi Diyarbakır Devlet Hastane'sinde yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak doğduğu Entîrt (Kaya) Köyü’nde yüzlerce kişi tarafından toprağa verildi.
Amed’in Fiskaya semtinde 12 gün önce polisin kovalaması sonucu Dicle Nehri'ne atlayan ve akşam saatlerinde Ongözlü Köprü civarında Dicle Nehri’nde cesedi bulunan 19 yaşındaki Murat İzol isimli liseli gencin cenazesi Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alındı. İzol’un cenazesi oluşturulan konvoyla doğduğu köy olan Amed’in Eğil ilçesine bağlı Entîrt (Kaya) Köyü’ne götürülürken birçok aracın oluşturduğu konvoya polisin zırhlı araçlarla eşlik etmesi ise dikkat çekti.



Aralarında BDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Eşref Muhammedoğlu, BDP PM üyesi İnan Kızılkaya ve MEYADER Amed Şube Başkanı Leyla Ayaz’ın da bulunduğu yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, kılınan cenaze namazının ardından İzol’un cenazesi telefon ve fener ışıklarıyla toprağa verilirdi. İzol’un ailesi Kürtçe ağıtlar yakarken abla Çiğdem İzol ise, kardeşinin yüzünü bir kez daha görebilmek için gözyaşları içinde feryat etti.
12 gün boyunca Dicle’nin sularında kalan ve cenazesi şişerek bozulma aşamasına gelen İzol’un toprağa verilmesinin ardından BDP Amed İl Eşbaşkan Yardımcısı Eşref Muhammedoğlu kısa bir konuşma yaptı. İzol ailesine başsağlığında bulunarak sözlerine başlayan Muhammedoğlu yaptığı Kürtçe konuşmada, “Yaşanan bu olay karşısında Diyarbakır valisi ve emniyet müdürünün derhal istifa etmesi gerekir. Murat İzol Meclis gündemine de taşındı. Ancak ‘Murat kurtuldu’ denilerek tutanaklara geçirildi. Ve arama kurtarma çalışmaları bırakıldı. Bu bir ihmaldir” dedi. BDP olarak konunun takipçisi olacaklarını belirten Muhammedoğlu, sivil toplum kuruluşlarını da konunun takipçisi olmaya çağırdı. Murat İzol için Üçkuyular Köyü’nde taziye çadırı kuruldu.
‘DİYARBAKIR’DA BÖYLE Mİ ADALET SAĞLANIYOR?’
Diyarbakır Devlet Hastanesi önünde, İzol’un cenazesini görerek sinir krizi geçiren aileye Türk polisinin gazbombalı ve coplu saldırısı sırasında darp edilen Musa Doğan ise ANF’ye yaptığı açıklamada, “Hastane önüne gelince polis aileye saldırdı. Ben araya girdim bu sefer polis beni darp etti. ‘Niye yapıyorsunuz?’ diye sorunca polisler özür diledi. Bu özür dilemekle olmaz. Ankara’ya, valiliğe ve savcılığa dilekçe yazarak hakkımı arayacağım. Bu zülümdür. Diyarbakır’da böyle mi adalet sağlanıyor. Diyarbakır’daki adaletsizlik hiçbir yerde yok” diye konuştu. 

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder