Site içi arama

Okullarda Ayrışma Zili Çalıyor!

Eğitim-Bir-Sen’in kamuda türbana özgürlük kampanyası ile AKP ’nin okullarda kıyafeti serbest bırakmasının ardından okullarda öğrenci ve öğretmenler arasında ayrışma başladı. Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi’nde bazı öğrenciler okula türbanla gelince, bir başka öğrenci grubu da yakasında siyah kurdele ve Atatürk rozetiyle derslere girdi. Esenler Atatürk İlkokulu’nda küçük çocukların derslere türbanla girmesine izin verildi.



Cumhuriyet gazetesinden Ali Açar'ın haberine göre; Yenibosna Lisesi’nde okul müdürü türbanlı öğretmenler hakkında tutanak tutunca, Eğitim-Bir-Sen’li müdür yardımcıları da Eğitim-Sen’li kadın öğretmenlerin etek boyu, giydikleri ayakkabı ve elbiselerini inceleyerek tutanak tuttu. Eğitim-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki ayrışmaların tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek önlem alınmasını istedi. Veliler de gerginliğin sürmesi durumunda çocuklarını okul önünde bekleyeceklerini belirtti. 

Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi’nde geçen hafta türbanla öğrencilerin derse girmesine tepki gösteren bir grup öğrenci, yakasına siyah kurdele ve Atatürk rozeti takarak geldi. Öğrencilerin yakalarına rozet ve kurdele takmasına kızan okul idaresi, rozet ve kurdelelerin çıkarılması konusunda öğrencileri uyardı. Esenler Atatürk İlkokulu’nda ise küçük yaştaki kız çocukları kafalarındaki türbanla okula geldi. Birçok veli duruma tepki gösterirken okul idaresi öğrencinin derse girmesine izin verdi. 

ÖĞRETMENLERE UYARI 


Türbanla derslere girilen okullarda görev yapan Eğitim-Sen’li öğretmenler de öğrenciler hakkında tutanak tutmamaları için uyarıldı. Okullarda yaşanan bu ayrışmaya dikkat çeken Eğitim-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak, “Naci Ekşi Anadolu Lisesi ve İbni Sina Anadolu Lisesi’nde okul müdürleri türban gündemli toplantılar yapıyor. Bu okullarda okula spor ayakkabısı ile dahi içeri girmek yasakken türban serbest bırakıldı. Buna tepki gösteren bazı öğrencilerde yakalarına siyah kurdele ve Atatürk rozeti takarak okula gitmiş ancak öğrenciler okul yönetiminin sözlü uyarısı ve tacizi ile karşılaşmışlar. Bazı öğrenciler ise din kültür dersinde ‘Alevilerin yemeği yenmez’, ‘Alevilerden kız alınmaz’ diye öğretmene soru soruyor ve öğretmen de ‘Var öyle şeyler’ diyor. Öğrenci ağlayarak durumu velisine anlatınca, aile çocuğunu okuldan almaya kalkıyor” dedi. 

ÖNLEM ALINMIYOR 
Uluocak, okul yönetimi ile görüştüklerini önlem alınacağının söylenmesine karşı herhangi bir adım atılmadığını söyledi. Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nde de geçen günlerde türbana tepki amacıyla okula taytla gelen öğrencilerin müdür yardımcısı tarafından “ahlaksızlıkla” suçlandığını anımsatan Uluoacak, Gelinen nokta şu; yırtık, dar giymek yasak, türban serbest. Yasaklar baki kaldı, türban serbest bırakıldı” diye konuştu. 


Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder