Site içi arama

Hindistan’da 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzün ardından sokaklar doldu

Hindistan’da son aylarda artan taciz ve tecavüz vakalarının en çarpıcı örneklerinden biri Yeni Delhi’de yaşanmış, 23 yaşındaki bir üniversite öğrencisi tecavüze uğramış, ardından da öldürülmüştü. Aynı kentte bu defa da 5 yaşındaki bir kız çocuğu saldırıların hedefi oldu. Komşusu tarafından kaçırıldıktan sonra günlerce alıkonulan ve defalarca tecavüze uğrayan 5 yaşındaki kız çocuğu, attığı çığlıkların duyulması sonrasında yapılan polis baskınıyla kurtarıldı. Çocuk hastaneye kaldırılırken, polis baskınından kaçan saldırgan ise halen yakalanamadı.




Kız çocuğunun sağlık durumuyla ilgili hastanenin başhekimi tarafından yapılan açıklamada, çocuğun çok ağır bir travma yaşadığı, vücudunda çok sayıda morluklar tespit edildiği belirtildi. Yeni Delhi Emniyeti ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını fakat henüz hiç kimsenin gözaltına alınmadığını bildirdi.
yenidelhi
5 yaşındaki çocuğa tecavüz olayı çocuk hakları ve kadın hakları örgütleri tarafından protesto edildi. Tecavüzün ardından 21 Nisan’da da protestolar durulmadı. Protestocular Yeni Delhi liderlerinin evlerine ulaşmaya çalıştı. İktidardaki parti başkanının ve başbakanın evine ulaşmaya çalışan kadınları polis engelledi. Protestocular kentin polis şefinin istifasını isterken diğer bir grup protestocu polis karakolu önüne giderek sloganlar attı.
Protestoculardan Surendra Kumar, “Maaşları yatıyor ama onlar bizi korumak için hiçbir şey yapmıyor. Polise güvenmiyorum. Onlar yozlaşmış ve tembel” diyerek hastane dışında protestosuna devam etti.
21 Nisan akşam saatlerinde de devam eden protestolara yüzlerce öğrenci de katıldı.
Polis, tecavüze uğrayan kız çocuğunun 15 Nisan’da kaçırıldığını ve çocuğun Kuzey Delhi’deki evine yakın bir komşusunun tecavüzüne uğradığını söylüyor. Polis kaçan tecavüz sanığını, 20 Nisan Cumartesi günü başkente getirdi.
Ülkede aralık ayında yaşanan saldırıların ardından kitlesel eylemler düzenlenmiş, meclis de yasal düzenleme yapma yoluna gitmişti. Cezaları artıran düzenleme meclis alt kanadında kabul edilmiş fakat üst kanada gönderilmemişti.
Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder