Site içi arama

Gâvur' İzmir'e 'irfan' geliyor!

Diyanet İşleri Başkanı tarafından 'irfanı eksik' görülen İzmir'de öğrenciler dinci kitap fuarına gitmeye zorlanıyor. 'Efendimizin Nurlu Hayatı' gibi kitaplarla okuma yarışmaları düzenleniyor. Kazananlara umreden dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, bisikletler, fotoğraf makineleri vaat ediliyor.





Diyanet İşleri Başkanı tarafından“irfanı eksik” görülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “gâvur”yakıştırması yaptığı İzmir’de, eğitim sistemini gericileştirmek için dört koldan saldırı yürütülüyor. Eğitimciler, AKP’nin dindar nesil yetiştirme çabalarına İzmir’de hız verdiğini belirterek “2023 hedefi için İzmir’i pilot bölge seçtiler” diyor. İzmir’de eğitimi gericileştirme çabalarına yönelik şu örnekler dikkat çekiyor:
• Tire’de Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Kültür ve Kaynak Yayınları, kaymakamlığın da oluruyla kumbara organizasyonu düzenledi. Kumbara dağıtılan 800 öğrencinin biriktirdiği paralarla, yine kaymakamlığın oluruyla Kültür ve Kaynak Yayınevi’nin düzenlediği sözde kitap fuarına gitmeye zorlandıkları, gitmek istemeyenlerin ise baskı altına alındığı kaydedildi.
• Çiğli’de ilçe milli eğitim müdürlüğü 5, 6 ve 7. sınıflardaki öğrencilere kitap okuma yarışması düzenledi. “Canım Peygamberimi Tanımak İçin Okuyorum” yarışmasında “Peygamberimi Öğreniyorum”, “Hazreti Peygamberin Hayatı” kitaplarından sorumlu olacak öğrencilere 50 soru sorulacak. Başarılı olan öğrencilere dizüstü ve tablet bilgisayarlarla bisiklet verilecek.
• İzmir Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası programı nedeniyle “Efendimizin Nurlu Hayatı” isimli kitabın içeriğinden oluşacak, kitap okuma yarışması düzenliyor.

Emre Döker / Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder