Site içi arama

'Otistik çocuklar doğuştan ateist, onları inançlı hale getireceğiz'


Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya, "otistik çocukların beyinlerinde Allah alanı gelişmemiş, onun için ibadet etmeyi, Allah’a inanmayı bilmiyorlar" diyerek, adeta bir imam gibi şu sözleri kullandı: "(Otistik çocukların) bir yaratan olduğunu insanların buna inanıp ibadet ettiğini anlaması, kavraması, içselleştirmesi gerekiyor."



İHA'da yer alan habere göre, Kaya otistik çocukların, bir temel özelliğinin de, beyinlerinde inanç alanı, Allah alanı, gelişmemiş oturmamış olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Onun için ibadet etmeyi, Allah’a inanmayı bilmiyorlar. Otistik çocuklara uygulanacak farklı terapi yöntemleriyle, çocukta farkındalık yaratmak gerekiyor. Bu farkındalığın içinde bir, duyularının iyi gelişip karşısındakiyle empati kurmayı öğrenmesi gerekiyor. Normal insanların yaptıklarını neden yaptığını öğrenmesi gerekiyor. Bunun sonucu olarak da bir yaratan olduğunu insanların buna inanıp ibadet ettiğini anlaması, kavraması, içselleştirmesi gerekiyor. Böylece beyinlerinde inanç alanı oluşturulabilir."
"Farkında olmadan doğuştan ateist"
Otistik çocukların farkında olmadan rahatsızlık nedeniyle doğuştan ateist olduğunu belirten Kaya, "Bunun farkında değiller. Araştırmalar doğal olarak otistik çocuklar ile ateistler arasında bir bağlantı var diyor. Araştırmacılar ABD ve Kanada da, ateizmin, otizmin bir farklı versiyonu olduğunu söylüyor. Resmi bile tanımlayamayan çocukların Allah’ı tanımlamasını bekleyemeyiz. Otistik çocuğa yapılan terapi ile nesnelerin ne olduğunu fark ettirmemiz lazım. Bu da beyinde bulunan duyu alanlarına hükmederek yapmak gerekiyor" dedi.
"İnançlı hale getireceğiz"
Kaya, Yüreğir Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak Kültür Evleri’nde otistik çocuklara ücretsiz terapi merkezleri açılacağını belirtirken, terapi merkezinden kastını ise "burada otistik çocukları inançlı çocuklar haline getireceğiz" sözleriyle ortaya koydu.

sol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder