Site içi arama

Çocuğa utanmadan ‘fahişe’ diyorlar


Yaşı daha 13… Ama Ö.Y.’nin çocuk olması, 29 erkeğin ona tecavüz etmesine engel teşkil etmemiş!
Bir çocuğa tecavüz etmek için, şantaj yapacak kadar alçalmışlar. Ne de olsa bu yaştaki çocuğu korkutmak kolay: “Anneannene söylerim” demeleri yetmiş… Tabii iş polise intikal edince, paçayı kurtarmak için daha da alçalmaktan geri kalmamışlar.
Şimdi “Para karşılığında beraber olduk” ve “yaşını söylemedi, büyük gösterdi” diyor bu erkekler. Yazıklar olsun…
13 yaşındaki bir çocuk yaşını ne kadar ve nasıl büyütebilir, sorarım size? “Yaşını söylememek” tecavüz edilebileceği anlamına mı geliyor? Para karşılığında bir çocukla beraber olmak, nasıl “hafifletici” sebep sayılabilir?
Kocaeli-Gölcük’te, “ilçenin tanınmış aileleri”nin çocuklarının ve bir astsubayın da arasında bulunduğu tecavüzcüler, Ö.Y.’ye çamur atarak, onu fahişeleştirerek temize çıkmaya çalışıyor. 29 kişiden sadece sekizi tutuklandı.


Utanç davasına dönmesin!
Biz bu filmi daha önce ne yazık ki gördük… Mardin’deki N.Ç. davasını hatırlayın: İlçenin “ileri gelenleri”nin de aralarında bulunduğu 25 tecavüz sanığı, 10 yıl yargılandı.
Mahkeme bir yıl önce “karara” vardı: N.Ç.’nin “rızası olduğu” gerekçesiyle, sanıklara alt sınırdan ceza verildi. Böylece 13’ündeki bir kız çocuğuna şantajla tecavüz edenler, 5-9 yıl hapis cezasıyla ödüllendirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, davaya müdahillik talebinde bulunduğunu açıkladı. Devlet, 18 yaşın altındaki çocukları koruyacaksa, işte fırsat. Kocaeli hadisesi, Mardin gibi bir utanç davasına dönüşmemeli, dönüşemez!
Kocaelililerin üzerine düşen, o “tanınmış aileler”in gizlenmesine izin vermemek. Bu utanca kim ortak olduysa, teşhir edilmeli ki adalet tecelli etsin. Bu nedenle dava, başka bir ilde görülmeli…
Kocaeli mahkemesinin kararları
Kocaeli yargısı, yakın tarihteki tecavüz ve cinayet davalarında verilen utanç kararlarını da gözden geçirmeli.
2008’de tecavüz edilip öldürülen Pippa Bacca’nın davası Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Mahkeme, 21 Nisan 2012’de katile “hafifletici sebepler” indirimi yapıp ağırlaştırılmış müebbet cezasını bozmuştu.
Kocaeli Ağır Ceza’da bir başka yargı utancı, 2009’da yaşandı: Mahkeme başkanı Fazıl Aksoy, tecavüze uğrayan 10 yaşındaki çocuğa, “Acı oldu mu” ve “önden mi arkadan mı” gibi akıl almaz sorular sorarak Türkiye’nin tepkisini çekti.
Hakim Aksoy, bugün nerede görev yapıyor, herhangi bir ceza aldı mı, bilmiyoruz.
Ancak net olan şu: Türkiye’de yargı, küçük çocuklara tecavüz ve hatta cinayet olaylarında bile sanıklara beklenen cezaları vermekten imtina ediyor.
Bizlere düşen görev, hem sanıkların kimliğinin açıklanmasını talep etmek… Hem yargılamanın şeffaf ve adil yapılmasını takip etmek.
Aksi takdirde kadınlar ve kız çocukları hep tecavüzcülerin karşısında korumasız kalacak…

Mehveş Evin / Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder