Site içi arama

Hayvanlar da şükreder (mi?)


Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği yazıyla, içerisinde gerici ifadelerin ve halklara yönelik nefret söylemlerinin yer aldığı kitapların öğrencilere okutulmasını istedi.
Eğitim örgütleri, 4+4+4’le beraber okullarda verilen eğitimin değişeceğine ve sistemin bilim dışı bilgilerde ısrar edeceğine dikkat çekmişti. Bunun bir örneği İstanbul Zeytinburnu’nda yaşandı. Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Türkiye Okuyor’ Projesi kapsamında okullara bir yazı gönderdi ve proje kapsamındaki 81 kitabın öğrencilere okutulmasını istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Kaymakamlığın imzası bulunan yazıda şu ifadeler yer alıyor:



“Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde başlatılmış olan ‘Türkiye Okuyor’ Projesi kapsamında, Gökkuşağı Pazarlama tarafından hazırlanan ve her sınıf için 81 adet kitaptan oluşan setler ilçemiz ilkokul öğrencilerine okutulması Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından planlanmaktadır. İlçemiz ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf) öğrencilerine okutulmak üzere kitapların değerlendirilmesi için ilçemiz okullarında görevli sınıf ve Türkçe öğretmenlerinden komisyon kurulması müdürlüğümüzce uygun görülmektedir. Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde olurlarınıza arz ederim”.
Öğrencilere zorunlu olarak okutulması istenen kitaplarda gerici, bilimdışı ve nefret içeren bol bol yer alması dikkat çekiyor.
HAYVANLAR TANRIYA DUA EDİYOR
Kitaplar arasında ‘Hayvanların Gizemli Dünyası’ isimli bir set bulunuyor ve yazar Prof. Dr. Arif Sarsılmaz imzalı bu setteki kitapların arasında şu sözlerle sık sık karşılaşılıyor: “Hepimiz farklı kabiliyette yaratılmışız (Penguen Kitabı). Bu güzel hediye için Yaratıcı’mıza sonsuz teşekkürler (Penguen Kitabı). Yaratıcı’mın hediye ettiği bu zırh sayesinde korunurum (Kaplumbağa Kitabı). Allah bizlere uzun bir ömür vermiş (Kaplumbağa Kitabı).

HALKLAR AŞAĞILANIYOR
Dağıtılan kitapların üzerinde Necip Fazıl Kısakürek’in imzasına da rastlamak mümkün ve Kısakürek’in kaleminden nefret aktığı görülüyor. Kısakürek’in kitabının önsözü şairin dizeleriyle başlıyor. “Haykırsam kavşağında geçenlerde her yolun. Aman Müslüman olun, aman Müslüman olun” dizelerini paylaşan önsöz yazarı, “Bu dizelerle başlamak, Necip Fazıl’ın insanlara ne söylemek istediğini yine onun söyledikleriyle söylemek olacak” diyor.
Kitabın içerisindeki şu paragraf ise dikkatlerden kaçmıyor: “Bana hakaret gözüyle bakan, dolar kaçakçısı, zengin ve küstah, aşağılık bir Rum’a sertçe bir laf ettim diye onun bile gönlünü almak zorunda kalıyorum”. Kitapta Yahudilere ilişkin şöyle bir ifade de var: “Yahudi ve mason tesiri altında hiçbir insanın düşemeyeceği bir şenaat derecesine düşen bir aralık Bakan koltuğunda da oturan ve sonradan trafik kazasında ölen bu savcıya cevabım elimdeki vesika ve şu anda Türkiye Cumhur Reisi (Cumhurbaşkanı) bulunan sınıf arkadaşım Fahri Korutürktür.”


KİTAPLARDAN ALINTILAR
Hayvanların Gizemli Dünyası adlı kitaplarda ‘şükürcü’ hayvanlar dikkatlerden kaçmıyor:
* (Balina Kitabı) En büyük hayvan olarak yaratılmışım.
* (Fil Kitabı) Kendimizi nasıl koruyacağımızı, suya ve yiyeceklere nasıl ulaşacağımızı Yaratıcımızın yönlendirmesiyle bulabiliyoruz.
* (Albatros Kitabı) Her şeyi en doğrusu ve en güzeli ile bilen Rabb’imiz, neslimizi özel yapıdaki yumurta kabuklarımız ile korumaya almıştır.
* (Zürafa Kitabı) Beni uzun boylu yaratan Rabbim yarattığı her bir canlıya farklı üstün özellikler vermiştir.
* (Ahtapot Kitabı) Bütün organlarım ve vücut tipim sizinkinden çok farklı bir plan üzerinde yaratıldığı hâlde, gözlerimizdeki bu benzerlik, Yaratıcımız’ın birliğinden başka şekilde izah edilemez! 

Fırat Turgut - Mustafa Mayda / evrensel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder