Site içi arama


Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından "Çocuk ve Hukuk" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenleneceği belirtildi.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Avukat Sinem Çiçek  yaptığı açıklamada, merkez olarak kimine göre geleceğin mirası, kimine göre yeni açan bir çiçek, kimine göre ise yaşlılıkta güvenilecek önemli ve değerli bir varlık düşüncesinden yola çıkarak çocuğun toplumdaki önemini vurgulamak ve bunu çocuğa hissettirmek amacıyla "Çocuk ve Hukuku" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini söyledi.



ÇOCUK HAKLARI YARIŞMASI
Yarışmaya ilköğretim okulu 5, 6, 7, ve 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin katılabileceğini belirten Çiçek, şöyle dedi:
"Yarışma sonucunda her alanda ilk 3'e girecek olan öğrencilere ödül verilecektir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler başvurularını bireysel yapabilecekleri gibi öğretmenleri aracılığıyla da 15 nisan tarihine kadar merkezimize yapabilecektir. Yarışmaya ilişkin diğer ayrıntılar proje kapsamında hazırlamış olduğumuz şartnamede yer almaktadır. Her ne kadar çocukların hem ulusal, hem de uluslararası mevzuata hakları güvence altına alınmış olsa da önemli olan çocukların, haklarının olduğu bilincine sahip olması ve bu algı çerçevesinde yaşamlarını devam ettirmeleridir. Yarışma kapsamında ortaya çıkacak çalışmalar, çocukların haklar konusundaki bilinçlerini değerlendirmemize yardımcı olacaktır.
TOPLUMSAL BİLİNÇ YARATMAK
Dolayısıyla merkez olarak çocuk hakları konusunda, başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminde bilinç yaratmak adına yapacağımız faaliyetlerde izleyeceğimiz yol haritasında bize ışık tutacaktır. Hayal güçlerinin ve yaratıcılıklarının bize umut kaynağı olması dileğiyle yarışmaya katılacak tüm çocuklara başarılar dileriz."
Çiçek, 20 nisan tarihinde yaraşmaya yapılan başvuruların oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

diyarbakır söz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder