Site içi arama

Ahmet Yıldız'ın patronu: "Kusurlu Ölen Çocuktur"

Çocukları Öldürmeyi İyi Bilenler

Karadon madeninde ölen işçiler için 'güzel öldüler' diyen çalışma bakanlarını, 4+4+4 ucubesini halkın başına musallat eden eğitimci olmayan milli eğitim bakanlarını, okullarda dağıtılan bozuk sütler nedeniyle binlerce çocuk çocuk zehirlenip hastaneye kaldırıldığında numara yapıyorlar diyen sağlık bakanlarını bünyesinde barındıran AKP, Ahmet Yıldız'ın bir numaralı katildir. 










Ahmet'in Katili Kim?

Adana'da, okul masraflarını karşılamak için çalıştığı plastik fabrikasında 'iş kazası' geçirerek hayatını kaybeden Ahmet Yıldız'ın patronu 'kasten ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Şehit Öğretmen Sait Korkmaz İlkokulu 7. sınıf öğrencisi olan Ahmet Yıldız daha 13 yaşındayken yüzlerce yaşıtıyla aynı sonu yaşadı fakat ne Ahmet'i okurken plastik fabrikasında çalışmaya iten nedenler tartışıldı ne asıl sorumlular -eğitimden sorumlu bakan, bürokratlar, çalışma bakanlığı, hükümet yetkilileri- sorumluluklarını ve suçlarını kabul ettiler. Ağır işlerde çalışma yaşının 16 olarak belirlendiği yasanın çıkmasından kısa bir süre sonra gerçekleşen bu cinayet asıl failler yargılanmadıkça ve cezalandırılmadıkça 'faili meşhur' olarak kalacaktır. 

"Kusurlu Ölen Çocuktur"

Öte yandan Ahmet Yıldız'ın çalıştığı Yüreğir İlçesi Keresteciler Sitesi'ndeki Koç Plastik'in sahibi Ali Koç, çıkarıldığı mahkemede suçlamaları reddetti ve savunmasında “İyi niyetimin kurbanı oldum. Önce iş yerimde çalıştırmak istemedim. Gerek babası gerek kendisi paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyip acındırınca sigortasız işe aldım. 16 yaşında olduğunu düşündüğüm Ahmet, öğlenden sonra temizlik ve çaya bakıyordu. Gerekli uyarıyı yapmıştım. Kusurum yok" dedi. 

Çekirdek Çocuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder