Site içi arama

Ve Milli Eğitim 'insanı' yarattı!


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 9. sınıf coğrafya ders kitabının ikinci baskısını yaratılış teorisine göre yeniden düzenlediği ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, kitabın Jeolojik Zamanlar Tablosu bölümündeki “İlk insan ortaya çıkmıştır” ifadesinin “İnsan yaratılmıştır” olarak değiştirildiği ögrenildi. 


MEB Talim Terbiye Kurulu’nun 17 Aralık 2010 tarihli kararı ile ders kitabı olarak kabul edilen ve okullara dağıtılan 9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı’nın ikinci baskısında “yaratılış teorisine uygun olarak” değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. Kitabın ilk baskısının 104. sayfasında yer alan ve “Jeolojik Zamanlar”ı anlatan tablodaki, “Senozoik” zaman diliminde görülen olaylardan biri “İlk insan ortaya çıkmıştır” olarak ifade edilmişti. Ancak Talim ve Terbiye Kurulu’nun kararı ve MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 19 Mart 2012 tarihli yazısı ile kitabın yeniden basılması kararı alındı. Kitap yeniden basılırken söz konusu tablodaki “ilk insan ortaya çıkmıştır” ifadesi “İnsan yaratılmıştır” olarak değiştirildi. Coğrafya kitabının değiştirilmiş hali 222 bin 574 tane basılarak okullara dağıtıldı. 




İNSAN HASSASİYETİ
Ancak “ortaya çıkmıştır” ifadesini ilk insan için “yaratılmıştır” olarak değiştiren MEB, “Su yosunu türünden bitkiler ortaya çıkmıştır”, “Taş kömürü yatakları oluştu”, “Bugünkü bitki ve hayvan türleri ana hatları ile ortaya çıkmıştır” ifadelerine kitabın ikinci baskısında dokunmadı.
radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder