Site içi arama

'Mahir, Hüseyin, Ulaş Parkı' açılıyor


Maltepe Belediyesi, Gülensu Mahallesi Emek Caddesi üzerinde yapılan parka Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı’nın ismini verdi. ‘Mahir Hüseyin Ulaş’ ismini alan park, Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere’nin yıldönümünde açılacak.


Kızıldere'nin 31. yılında açılışı yaplacak olan pakla ilgili basın açıklaması yapan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, "Unutmayın, çünkü unutmak ihanettir" dedi. 




Zengin, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
"Deniz Gezmiş’in, Yusuf’un, Hüseyin’in niçin idam edildiğini, niçin asıldığını eğer sorgulayamıyorsak ve buradan hareketle ülkesini, vatanını seven bu arkadaşlarımızın asıldığı konusunda hala yanlış yaptığımızı söylüyor ve bunu sorguluyorsak o zaman Mahirleri de sorgulamamız gerekir. Mahir, Hüseyin ve Ulaş bir çaba içerisinde olmuşlardır. Bu çaba halk için olmuştur, ülkesi için olmuştur.

 Maltepe ile özdeşleşen Mahir’dir. Mahir ile Hüseyin burada bir eylem içerisinde olmuşlardır. O eylemi sorgulamıyoruz, tartışmıyoruz ama Mahir’in ve Hüseyin’in hikayesi budur. Yapılan parka Mahir ve Hüseyin’in adını vermemizin nedeni budur. Biz bu arkadaşlarımızın kötü şeyler yaptıklarına inanmıyoruz ve şunu söylüyoruz; gençler bu arkadaşlarımızı yeniden değerlendirin, ne yapmak istediklerini ve yaptıklarını sorgulayın. Unutmayın, çünkü unutmak ihanettir."

Mahir Çayan ve yoldaşları İsrail Başkonsolosu Elrom’un öldürülmesi sonrası Maltepe’de bir evde kuşatılmış Hüseyin Cevahir bu çatışmada hayatını kaybetmişti.

Daha sonra Maltepe Cezaevi’ne konulan Çayan ve yoldaşları buradan tünel kazarak kaçmış, Kızıldere’de öldürülmüştü.

yurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder