Site içi arama

‘Okul sütü-zehir küpü’: Sarıyer’de 16 öğrenci hastanelik


Sarıyer Çayırbaşı Atatürk İlkokulu’nda bazı velilerin istememesine karşın tüm öğrencilere depodaki sütler verildi. 16 öğrenci, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı
AKP’nin “Okul sütü-akıl küpü” projesi kapsamında ilk ve orta okullarda öğrencilere dağıtımını yaptığı okul sütleri yine öğrencileri zehirledi. İstanbul Sarıyer’deki Çayırbaşı Atatürk İlkokulu’nda 6. sınıf öğrencilerine dağıtılan sütler, 16 öğrencinin zehirlenmesine neden oldu. Zehirlenen öğrenciler, Sarıyer Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Veliler istemedi, yine de süt verildi
Geçtiğimiz yıl yüzlerce öğrencinin zehirlendiği süt skandalından sonra, süt dağıtımının velilerin talepleri doğrultusunda yapılacağı söylenmişti. Buna karşın Sarıyer Çayırbaşı Atatürk İlkokulu’nda tüm çocuklara süt dağıtıldığı ifade edildi.
Zehirlenme olayının yaşandığı ilkokula giderek velilerle görüşen Sarıyer Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, Sendika.Org’a konuştu. Meclis üyeleri, bazı velilerin, sene başında verilen formlarda “çocuğuma süt verilmesini istemiyorum” demesine karşın tüm çocuklara süt dağıtıldığını aktardı. Okulda incelemelerde bulunan meclis üyeleri, dağıtılan sütlerin bir süreden bu yana depoda bulundurulduğunu da dile getirdi.
Okullarda dağıtılan sütler, daha önce de ülkenin pek çok kentinde öğrencilerin zehirlenmesine neden olmuş, velilerin ve eğitim hakkı örgütlerinin tepkilerine karşın AKP projeyi sürdürmüştü.
Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder