Site içi arama

Çocuk gelinler ölümle burun buruna

10 yaşında evlendirilen bir kız çocuğu  bir süre sonra hamile kalınca Zeytinburnu Semiha Şakir Kadın Doğum Hastanesi'ne başvurdu. Hastane savcılığa bilgi verdi. Yapılan soruşturmada 24 yaşındaki M.Ç ile 10 yaşındaki F.B.’nin aileler arasında bir düğün salonunda yapılan düğünle evlendirildiği ortaya çıktı. Savcılık, çocukların aileleri ve evlendikleri kişiler hakkında soruşturma başlattı. 

İstanbul'da 10 yaşında evlendirilen bir kız çocuğu bir süre sonra hamile kalınca Zeytinburnu Semiha Şakir Kadın Doğum Hastanesi'ne başvurdu.


Türkiye’nin AKP eliyle adım adım gerici, insanı alınıp satılan bir meta haline getirme operasyonlarına tanık oluyoruz. Afyon’da tüm kentte valilik genelgesiyle içki satışının yasaklanmasından sonra , ‘ahlaki’ gerekçeler ileri sürülerek otobüste haremlik-selamlık uygulamasına başlanırken insanlık suçu denilebilecek bir haber İstanbul’dan geldi. 


2002 doğumlu F.B., 24 yaşındaki M.Ç. ile İstanbul Fatih'te bulunan bir düğün salonunda gayri resmi olarak evlendi. F.B., bir süre sonra hamile kaldı. Zeytinburnu Semiha Şakir Kadın Doğum Hastanesi'ne başvurunca durumu ortaya çıkan F.B. ile ilgili hastane yönetimi tarafından savcılığa bilgi verildi. Savcılık M.Ç. hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Diğer bir çocuk gelin vakası ise yine İstanbul’da yaşandı. 14 yaşındaki G.U. da henüz 14 yaşında iken T.U. ile evlendi. Beşiktaş Toplum Sağlığı Merkezi'nde yapılan muayenesinde hamile olduğu tespit edilen G.U.'nun durumu savcılığa bildirilince savcılık 33 yaşındaki T.U. hakkında çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçu kapsamında dava açtı. E.A. isimli 13 yaşındaki çocuk gelin de Semiha Şakir Doğum Hastanesi'ne başvurunca durumu anlaşıldı. H.Ö. isimli 23 yaşındaki genç ile ailesinin rızası ile evlendiği belirlenen E.A., nüfusa geç kaydedildiğini iddia etse de savcılık soruşturma sonucu H.Ö.'ye cinsel istismar davası açtı. H.Ö. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak. 13 yaşındaki çocuk gelin G.S.'nin ise yalnız eşine değil, ailesine de dava açıldı. 28 yaşındaki K.Ş. ile evlendiği belirlenen G.S.'yi rızaları dâhilinde evlendiren anne H.S. ve baba M.S. hakkında da ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Bu olayda anne ve babaya da tıpkı K.Ş. gibi çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlaması yöneltildi.

Türkiye'de 181 bin çocuk gelin var

Türkiye'nin en büyük sosyal yaralarından biri olan çocuk gelinler son dönemde en çok hastanelerde tespit ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de 181 bin çocuk gelin var. Çocuk gelinler ailelerinin rızasıyla ya da kaçarak evleniyor. Hamile kalan çocuklar doğum için hastaneye başvurduklarında eğer yaşını doldurmamışsa savcılığa bilgi veriliyor. Çocuk gelinlerin aileleleri ve evlenen kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103. maddesinde düzenlenen 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açılıyor. İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Önal İnaltekin, bakanlık olarak böyle bir vaka tespit edildiğinde adli süreç devam etse de müdahale ettiklerini, inceleme yaptıklarını, gerekli gördükleri durumda hemen çocuk anneyi yurda yerleştirdiklerini söyledi.



muhalefet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder