Site içi arama

Liselerde kılık kıyafet 'özgürlüğü' yaygınlaşıyor!

İstanbul Bağcılar'daki Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nde kız öğrenciler başörtüsüyle okula girebilirken başı açık kız öğrencilere yönelik ayrımcı uygulamalar başladı.
Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre geçen haftadan itibaren kız öğrenciler okula başörtüsüyle girmeye başladı. Okul yönetimi bu duruma müdahale etmezken, dar pantolon ya da tayt ile okula gelen kızlar ise kenara çekilerek uyarılmaya başlandı.
Son olarak dün ise eşofmanla gelen başı açık kızların kenara çekildiği ve müdür tarafından "ahlaksızlık"la suçlandığı öğrenildi. Müdür yardımcısının kendilerine "Kapalı arkadaşlarınız 'Onlar okula ojeli, makyajlı veya tayt giyerek geliyorsa biz de kapalı geliriz' diyor" dediğini söyleyen öğrenciler, müdür yardımcısının başörtülü öğrencilere hak verdiğini öne sürdü.


Öğrenciler, bir başka öğretmenlerinin ise giydikleri kıyafetlerin "erkekleri tahrik ettiğini", "erkekle kadının yaradılışının farklı olduğunu" söyleyerek kız öğrencilerin böyle giyinemeyeceğini söylediğini aktardı.
Öğrenciler, okulda öğretmen ve öğrenciler için boş bir yerde mescit açıldığını da belirtti. Bu duruma tepki gösterenlere ise "Kimi sevgililerin orada uygunsuz vaziyette yakalandığı" karşılığı verilmiş.

evrensel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder