Site içi arama

Serbest kıyafete kuponlu çözüm!

MEB’in ‘okullarda kıyafet serbestliği’ getiren yönetmeliğinin ardından kamuoyunda tartışmalar büyürken, Sanayi Bakani Nihat Ergün öğrenci ve ailelerine ‘giysi kuponu’ dağıtılabileceğini açıkladı.

Sky Turk 360′a konuşan Bakan Ergün, serbestlikle birlikte sınıfsal ayrımın daha çok keskinleşeceği ve bazı ailelerin çocuklarına giyecek almakta zorlandığı yönündeki sorular üzerine, “ Bu kompilakasyonlar doğacaksa mesala, o zaman sosyal politikaları devreye sokmak lazım” diyerek ‘giysi kuponu’na gündeme getirdi.
Kıyafet için kupon sistemi oluşturulabileceğini anlatan Ergün, “İlkokuldaki çocukların ailelerine, lisedeki çocukların ise kendilerine bu kuponlar verilir. Gitsinler,seçsinler. Anlaşmalı mağazalar olabilir misal. Kendileri de seçebelirler. İllahi de al sonu, sen bunu filan gibi bir yöntem değil yani” diye konuştu.
ÖNLÜK SATICILARIN ELİNDE STOK YOK
Gelecek yıldan itibaren serbest kıyafete geçilecek olması ile bu alanda çalışanların zor durumda kaldıkları yönündeki açıklamalarla ilgili ise Bakan Ergün, “Diyorlar ki, bizim elimizde stoklar var, bunları ne yapacağız? Kimse 3-5 yıllık birden önlük dikip de koymaz yani kenara, öyle bir şey yok. Zaten dönemin başındayız, daha birinci dönemdeyiz satacağını sattın. Elde kalan miktar varsa bile bu da çok azdır, ama geçen gün dinledim, ihraç edebiliriz diyor birçoğu. Çünkü bu uygulamaları devam ettiren, benzer uygulamaları devam ettiren ülkeler var, biz onları ihraç ederiz ürünlerimizi, fazla bir problem olmaz diyor” yorumu yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder