Site içi arama

Engelli Babası Kızı İçin Belediye Önünde Çadır Kurup Eylem Başlattı


ORDU'da işsiz 44 yaşındaki Metin Aksoy, engelli kızı 22 yaşındaki Derya Aksoy'un kentte karşılaştığı sıkıntıları dile getirmek için belediye binası önünde çadır kurup eylem yaptı.
Aksoy, Ordu Belediyesi'nin engellilerle ilgili yaptığı yol, kaldırım çalışmalarının yetersiz kaldığını ileri sürdü. Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun ise, eylemin kişisel ve çıkar amaçlı olduğunu savundu.

Metin Aksoy, Düz Mahalle'de bulunan Ordu Belediyesi hizmet binası önündeki parkta çadır kurarak eylem yaptı. Zeynep Aksoy, tekerlekli sandalyedeki kızı Derya Aksoy ile birlikte eşi Metin Aksoy'un yanına gelerek kendisine destek oldu. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için 1 hafta boyunca çadırda kalacağını söyleyen Metin Aksoy, şöyle dedi:

"Ordu'da yaşayan engelliler için acil olarak ulaşım araçlarına ihtiyaç bulunmaktadır. Engellilerin sorunlarının çözülebilmesi için acil olarak Ordu Belediyesi bünyesinde engelli birimi oluşturulmalıdır. Kısa, orta ve uzun vadede engelliler için sosyal yaşam alanları projeleri açıklanmalıdır. Benim tekerlekli sandalyeye mahkum bir kızım var. Bu şehirde sık sık dolaşır sahile çıkarız, oradan evimize gideriz. Yürüdüğümüz yol boyunca abartısız yüzlerce engelle karşılaşıyoruz. Kış ayı geldiğinde 4-5 ay boyunca evimize mahkum oluyoruz."

"EYLEM KİŞİSEL VE ŞAHSİ"

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise Metin Aksoy tarafından başlatılan eylemin kişisel olduğunu iddia etti. Başkan Torun, Metin Aksoy'un daha önceki yıllarda Ordu Belediyesi Engelliler Basketbol takımında yöneticilik yaptığını, bu yıl kendisiyle çalışmadıklarını ve bu nedenle eylem yaptığını öne sürerek, "Bu arkadaşımızın ortaya koyduğu eylem engelli dernekleriyle alakalı değil, tamamen şahsi değerlendirmedir. Bu şahsi değerlendirmenin arkasında menfaat yatmaktadır. Kendisi bugüne kadar her türlü desteği almıştır"diye konuştu.
(DHA - Nedim KOVAN)