Site içi arama

Gazi İlköğretim'den imam hatipe karşı boykot eylemi

Okullarının imam hatip yapılması kararını duyduklarından beri eylemdeler... Bugün de sınıfların yarısını boş bıraktılar, kar, kış demeden eylem yaptılar. Seslerine kulak tıkayan İl Milli Eğitim Müdürü'ne 'pes etmeyeceğiz' dediler, çocuklarını boykota katılmamaları için tehdit eden okul idaresine kapıları yumruklayarak tepki gösterdiler.
İstanbul Fatih’te Gazi İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, okullarının imam hatipe dönüştürülmesine karşı eylemlerine devam ediyor. 

Bugün (20 Aralık) 1 günlük boykot kararı alan veliler, çocuklarıyla birlikte okulun kapısı önünde buluştu. 11.00’da “Okuluma dokunma” yazılı balonlar, dövizler ve pankartla buluşan veli ve öğrenciler, bu kez önceki eylemlere göre daha kalabalıktı. Eylemde sık sık bir sonrakine daha fazla kişiyle katılacaklarını belirten veliler, egemen medyanın eylemlerini görmemesine de tepkiliydi. 

Okul idaresinin boykota katılacak öğrencileri okuldan atma tehdidine, etkili kar yağışına rağmen sınıfların yarısını boş bırakan boykota, okul içindeki öğrenciler de katılmak istedi. Ancak okul müdürünün kapıları kapatması ve öğrencileri içeri sokması nedeniyle, pek çok öğrenci eyleme sınıf pencerelerinden destek verdi. Müdürün bu davranışını veliler de tepkiyle karşıladı. Veliler, okulun araç kapısına vurarak, kapıların açılmasını istedi. Bir velinin ısrarla “Hocam, bizimle görüşün, bizimle konuşun” demesine müdür, kulak asmadı. Veli, kendileriyle görüşmeyen müdüre de sitem etti. 

Veli ve öğrenciler her eylemde olduğu gibi “Susma ses çıkar, okuluna sahip çık” sloganını ıslıklar, düdükler ve alkışlar eşliğinde söyledi. Veliler, eylemlerini sürdürmelerini zorlaştıran araçlar nedeniyle de eylem yerini trafiğe kapattı. 

Yapılan basın açıklamasını veliler adına Semra Kaya okudu. 

Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları ve eylemi hatırlattığı açıklamada İl Milli Eğitim Müdürü’nün kendileriyle görüşmemesini eleştirdi. Kaya, “Bu düzenlemeyi yapan ve bizimle görüşmeyen yetkililer şunu iyi bilmelidirler ki sessiz kalmayacağız, susmayacağız. Sesimizi duymazsanız ve ısrarcı olursanız yüzlerce ailenin hayatı alt üst olacak” dedi. 

Veliler, imam hatip ihtiyacı varsa bunu okullarının elinden alınarak yapılmamasını talep ettikleri eylemde “Bizler kar, kış, soğuk dmekden, bütün gücümüzle sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız” dedi. 

Sendika.Org 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder