Site içi arama

Oyuncaklar etrafınız sarıldı, teslim olun

Yeni yılda yoksul çocuklara dağıtmak üzere oyuncak toplayan liselilere zabıta ve polis tahammül edemedi.
Samsun'da Liseli Genç Umut “Yapabileceğin Bir Şey Var!” diyerek yoksul mahallelerdeki çocuklara dağıtmak için oyuncak kampanyası başlattı. Liselilerin başlattıkları oyuncak kampanyası halk tarafından büyük ilgi ve destek ile karşılanırken, standa zabıta müdahale etti 
Açtıkları stantta bildiri dağıtımı yapan liselilerin karşısına çıkan zabıta “hakkınızda şikayet var, halkı rahatsız ediyorsunuz, stant açmak için izniniz yok” gibi keyfi söylemlerle liselilerin standını kaldırmak istedi. Stant açmak için izin almaya gittiklerini ve kimsenin kendilerini dinlemediğini, açtıkları standın halk tarafından büyük ilgi ve destek gördüğünü belirten liseliler standı kaldırmayacaklarını söyledi. 

Zabıta ekipleri ve sivil polislerce abluka altına alınan stantta “Zor kullanmak zorunda bırakmayın, ya siz kaldırın ya da biz kaldırmasını biliriz” gibi tehtidvari söylemlerde bulunan zabıtalar liselileri gözaltına almaya ve standı dağıtmaya çalıştı. Ancak halkın tepkisiyle karşılaşan zabıta ve sivil polisler geri adım atmak zorunda kaldı. Liseliler oyuncak toplamaya, bildiri dağıtmaya devam etti. 

Liseliler başlattıkları oyuncak kampanyası sonunda topladıkları oyuncakları 31 Aralık Pazartesi günü Yavuz Selim Mahallesinde yapılacak şenlikle dağıtacaklarını, şenlik gününe kadar her gün stantlarını 15.00-17.00 saatleri arasında açacaklarını belirtiler. 



 



sendika.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder