Site içi arama

Çocuk Kitap: Çıtır Çıtır Felsefe


Yaşamı ve dünyanın işleyişini anlamaya çalışan çocuklara yardımcı olacak temel sorularla kurgulamış kitaplardan oluşan felsefe dizisi, ülkemizde yayımlanmaya başladığı 2006 yılından bu yana büyük ilgi gördü. Okullar tarafından en çok önerilen kitaplar arasında yer alan diziyi, bugüne dek onbinlerce çocuk okudu. Her birinde farklı bir temel konunun ele alındığı, günlük yaşamda sıkça karşılaştığımız örnek olayların öyküleştirildiği kitaplar, Jacques Azam’ın karikatür tadındaki renkli resimleriyle ve özgün sayfa tasarımlarıyla hem çocuklar, hem de öğretmenler ve anne babalar tarafından sevilerek okunuyor.
Yalnızca Fransa’da 2 milyonun üzerinde baskı yapan, Türkiye de dahil olmak üzere Almanya, İspanya, Finlandiya, Yunanistan, Brezilya, Tayvan, Çin, Kore, Japonya, Slovenya, İtalya, İsveç, Danimarka, Hollanda, Portekiz gibi 17 ülkede yayımlanan “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisi, bilginin değerini; kavramlar, sorunlar üzerine kafa yormanın önemini ve yöntemini ortaya koyuyor, doğru düşünebilmenin yollarını, hayatın içinden birçok küçük örnekle tartışmaya özendiriyor. Her kitap, çocukların hep aklını kurcalayan ya da karşılaşacakları güncel ve evrensel kavramları karşılaşacakları kavramsal sorunları nasıl düşünüp irdeleyebileceklerinin, nasıl farklı farklı cevaplar oluşturabileceklerinin başarılı örnekleriyle dolu.
Çocukla felsefeyi en doğal biçimde bir araya getiren “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisi, öğretmeye çabalamak veya öğüt vermekten çok; paylaşan, hayatı birlikte anlamaya çalışan, açıklama yapma kaygısı gütmeyen bir anlatımla kaleme alındı. Özellikle anne babalar ve öğretmenler, çocuklara cevap verirken güçlük çektikleri pek çok temel soruya bu dizi sayesinde akılcı ve pratik cevaplar bulabiliyorlar. Böylelikle dizi, nesiller arası iletişim için de mükemmel bir anahtar işlevi kazanıyor. Dizi, eğitimcilere de temel konuları farklı yaklaşımlarla açıklayabilmeleri için zengin bir olanak sağlıyor. Öğrencilerin bağımsız düşünebilen ve düşüncelerini açıklıkla ifade edebilen bireyler olarak gelişmelerini sağlayan örneklerle hazırlanan dizi, felsefeyle en doğru ve hızlı yoldan buluşmak için yetkin bir kaynak, etkili bir eğitim materyali.

Yazan: Brigitte Labbé, Michel Puech
Resimleyen: Jacques Azam
Türkçe yayın editörü: Müren Beykan
Türkçesi: Azade Aslan

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Diziler:

1-İyi ve Kötü 

2-Adalet ve Haksızlık 

3-Gerçekten ve Yalancıktan

4-Oğlanlar ve Kızlar 

5-Güzellik ve Çirkinlik

6-Bildiklerimiz ve Bilmediklerimiz 

7-Savaş ve Barış 

8-İş ve Para 

9-Özgür Olan ve Olmayan 

10-Doğa ve Kirlilik 

11-Cesaret ve Korku 

12-Mutluluk ve Mutsuzluk 

13-Liderler ve Diğerleri 

14-Başarı ve Başarısızlık 

15-Haklar ve Ödevler 

16-Ben ve Başkaları