Site içi arama

13 yaşında çocuğa tehditle tecavüze 40 yıl hapis istemi

Diyarbakır'da okula gitmek için evden çıkan 13 yaşındaki F.S. adlı erkek çocuğa, ölümle tehdit ettikten sonra tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan 25 yaşındaki B.Ç. hakkında 40 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.  
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre; geçen Ocak ayında evinden çıkan F.S., okula gitmek için arkadaşlarıyla sürekli buluştuğu yere gitti. Burada arkadaşlarını bekleyen F.S., yanına gelen ve önceden tanımadığı B.Ç. tarafından tehdit edildi. 8 yıl hapiste yattığını ve üzerinde silah bulunduğunu söyleyen B.Ç., F.S.'den arkadaşlarını uzaklaştırmasını istedi. Korkan F.S., arkadaşlarını uzaklaştırıp, şüpheli ile birlikte yürümeye başladı.
Yolda sık sık F.S.'yi "Dediklerimi yapmazsan seni öldürürüm" diyerek tehdit eden ve kafasına vuran B.Ç., daha sonra çocuğu bir binanın Bodrum katına götürdü. F.S., burada önce mağduru taciz eden şüpheli, daha sonra fiili livata yoluyla tecavüz etti. Şüpheli, binanın Bodrum katında bulunan 2 mutfak tüpünü de alarak, F.S. ile birlikte olay yerinden ayrıldı.
TECAVÜZDEN SONRA HIRSIZLIK
İddianamede çaldığı piknik tüplerini 25 TL karşılığında satan şüphelinin, F.S.'yi yine tehdit ederek Bağlar İlçesi'nde bulunan bir ara sokağa götürdüğü belirtildi. Şüphelinin ara sokakta kilitli bir bisikleti de çaldığını belirten Savcı, B.Ç.'nin çaldığı bisikleti birine 55 TL karşılığında sattığını vurguladı. İddianamede, bisikleti alan kişinin talebi üzerine B.Ç.'nin kimlik fotokopisini de bıraktığı belirtildi. Daha sonra mağdurda bulunan mp3 player cihazını zorla elinden alan B.Ç.'nin, F.S.'yi yeniden bir binanın Bodrum katına götürdüğü belirtildi. Cumhuriyet Savcısı şüpheli B.Ç.'nin binanın Bodrum katında mağdurun elbiselerini çıkartarak ikinci kez tecavüz ettiğini ifade etti.
KİMLİK FOTOKOPİSİ İLE BULUNDU
F.S.'nin olayı ailesine anlatması üzerine, aile polise giderek şikayetçi oldu. F.S.'nin psikolog gözetiminde ifadesini alan polis, şüphelinin kimlik fotokopisi bıraktığı esnafı buldu. Kimlik fotokopisine el koyan polis, yaptığı araştırmada kısa süre içinde şüpheliyi yakaladı. B.Ç.'nin yapılan üst aramasında mağdurdan zorla aldığı mp3 player cihazının da çıktığı öğrenildi. Şüphelinin yakalanması üzerine mağdur F.S.'ye teşhis işlemi yaptırıldı. Mağdurun şüpheliyi teşhis etmesinin ardından B.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, hakkında soruşturma başlatıldı.
TECAVÜZE UĞRADI, RUH SAĞLIĞI BOZULDU
Olaydan sonra rapor aldırılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen mağdur F.S.'de iki adet kanamalı yara tespit edildi. Raporda, kanamanın fiili livata uyumlu olduğu belirtilirken, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan muayene de ise mağdurun travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı ve ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Tecavüz olayının meydana geldiği Bodrum katında inceleme yapan polis, boş bir selpak poşeti bularak kriminal incelemeye gönderdi. İncelemede poşetin üzerinde şüphelinin sol el orta parmak izi tespit edildi.
TECAVÜZÜ KABUL ETTİ
Şüpheli B.Ç. ise verdiği ifadede, mağdurla iki kez cinsel ilişkiye girdiğini itirafe ederek, mp3 player cihazını ise 15 TL para vererek aldığını söyledi. Şüpheli, mağduru zorla yanında götürdüğünü de kabul etti. Cumhuriyet Savcısı, şüphelinin suç tarihinde mağdura birden fazla kez nitelikli cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek, 'yağma', 'hırsızlık', 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı', ve 'mala zarar verme' suçlarından 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
AVUKATI DOSYADAN ÇEKİLDİ
İddianamenin Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından B.Ç.'nin yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında, olayların anlattığı gibi gerçekleştiğini belirten B.Ç., "Mağdurun ifadesine bir diyeceğim yok. Olay yerinde bulunan parmak izi bana aittir" dedi. Daha sonra söz alan veDiyarbakır Barosu'nca zorunlu müdafiilik ile görevlendirilen sanık avukatı ise dosyadan çekilmek istediğini söyledi. Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Amedin Sesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder