Site içi arama

Halkın Mimarları “Oyun Kentleri” Kuruyor



Kocaeli'de Halkevi yaz okullarında eğlenceli bilim dersleri veren halkın mimarları şimdi de mahallelerde çocuklarla birlikte 'oyun kentleri' kuruyor.

Kocaeli'de halkın mühendisleri, mimarları ve şehir plancıları geçtiğimiz yaz mahallelerde çocuklara eğlenceli bilim dersleri verdi. Halkın mimarları kış aylarını da mahallelerde çocuklarla geçiriyor, çocukların yaşamak istedikleri kentleri kuruyor. Mimarlar, çocuklarla birlikte nasıl bir kentte yaşamak istediklerini tartışıp, düşledikleri kentlerin, mahallelerin maketlerini yapacaklar.

Halkın Mimarları "Çocukların hayal dünyasıyla teknik bilgilerimizi buluşturalım"sloganıyla tüm mühendislik ve mimarlık öğrencilerini de mahallelere çağırıyor. Çağrı metni şu şekilde; "Çocuğun fiziksel çevresinde yer alan yapılar bu yapıların cepheleri, bahçeler, yollar, parklar, yeşil alanlar, oyun alanları gibi donatılar aracılığıyla çocuk merak eder, keşfeder, o çevreyi anlar; toplum içinde bir birey olarak yaşamayı öğrenir. Yaşadığımız mekanlara, kentlerimize çocukların gözüyle bakmaya, birlikte tartışmaya, üretmeye ne dersiniz?"

Halkın mimarlarının "Oyun kentleri kuruyoruz" sloganıyla başlattığı kampanya için iletişim: 0532 674 52 84



politeknik.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder