Site içi arama

Çocuk Pankreası: Kafes içinde dövüştürülen çocuklar!



Şok edici çocuk kafesi dövüşleri: Amerika’da küçük erkek çocuklar Çocuk Savunma Sporları arenalarında birbirlerine saldırmak için eğitiliyor. 

Çocuk Savunma Sporları ya da Çocuk Pankreası bugün Amerika’da 3 milyondan fazla çocuğu içine alan en hızlı büyüyen sporlardan bir tanesi.

Çocuk Savunma Sporları adı altında metal bir kafesteki çocuklar arasındaki mücadele. Çocuklardan bir tanesi diğerine acımasızca tekmeler, yumruklar atıyor ve boğazını sıkıyor. Yenilen rakibi ise gözyaşları içinde annesini çağırıyor.

Maalesef bu televizyondaki iki yetişkin insan arasındaki herhangi bir kavganın sonucu değil, bu Çocuk Savunma Sporu ve maalesef ki giderek yaygınlaşıyor.

Bugün yaklaşık olarak 3 milyon erkek ve kız çocuğun ülke çapında haftalık olarak Çocuk Pankreası arenasında karşı karşıya geldiği tahmin ediliyor, bu çocukların bazıları beş yaşında, bazıları koruyucu kask bile takmıyor ve incecik eldivenler ile birbirlerine yumruk atmaya devam ediyorlar. 

7 yaşındaki “Kol Koleksiyoncusu” Kristofer Arrey, yine 7 yaşındaki Mason Bramlette’in nefesini keserken. 2013 California Pankreas Şampiyonası Gençler Ligi. Çocuk Pankreası popüler Savunma Sanatlarının çocuklara uyarlanmış bir çeşidi. 
Eleştirmenler bu etkinliği barbarca olarak nitelendiriyor ve çocukların güvenliği ve davranışsal etkileri konusunda endişe ediyor.
Sporun destekleyicileri ise boks ve geleneksel savunma sanatları gibi kazanımları olduğunu ve öz-disiplin, dürüst oyun ve fiziksel egzersiz olarak faydalarını öne sürüyor.

New York’lu bir fotoğrafçı olan Sebastian Montalvo, ülke genelince seyahatler ederek, bu vahşi spora ışık tutan bir fotoğraf serisi hazırladı. Fotoğrafçı bu serisinde aileleri tarafından bu spora teşvik edilen çocukların isimlerini açıklıyor ve yüzlerini de gösteriyor.
Bu çocuklardan bir tanesi Kristopher Arrey. Bu çocuk yedi yaşında ve sporda başarısı o kadar kanıtlanmış ki ona “Kol Koleksiyoncusu” deniliyor.

Gözyaşları: 7 Yaşındaki “Aygır” Mason Bramlette 2013 California Pankreas Şampiyonası Gençler Ligi sırasında aldığı bir yumruk sonrasında ağlarken.
 
Parker, Arizona, ABD: “Kol Koleksiyoncusu” Kristofer Arrey ve 6 yaşındaki Cross Betzhold dövüşe hazırlanırken. ABD Dövüş Ligi Pankreas All-Star turnuvası - Blue Water Resort
Parker, Arizona, ABD: “Kol Koleksiyoncusu” Kristofer Arrey, 6 yaşındaki Cross Betzhold’u kafesin kenarına sıkıştırırken. ABD Dövüş Ligi Pankreas All-Star turnuvası - Blue Water Resort

Montalvo’nun en rahatsız edici fotoğraflarından birinde, Arrey başka bir çocuğun boğazını sıkarken görüntüleniyor. .
Bu kavga Arrey’in kazanması ile sonuçlanırken, yenilen 7 yaşındaki rakibi Mason Bramlette’i ağlarken görüyoruz - bu fotoğraflar sayesinde dövüşçülerin tam olarak kaç yaşında olduklarını hatırlamamız sağlanıyor.
.
Montalvo CNN ile yaptığı röportajda bu sporun gelişmesindeki en büyük etkenin ebeveynlerin desteği olduğunu belirtti.
Hakem Mason’a ağladığı sırada “İyi misin?” diye sordu. “Dövüşü bırakmak istiyor musun?”.
Ama babası oğlunu ringde kalmaya zorladı.
Aslında, Montalvo’nun dediğine göre burada ana etken ebeveynlerin ne kadar rekabetçi olduğu.
“Mega rekabet halindeler” diyor Montalvo. “Çocuklarını %100 seviyorlar ve sadece onların kazanmasını istiyorlar.”

San Bernardino, California, ABD: “Aygır” Mason Bramlette kilo kontrolündeyken, Adrenaline Combat Sports and Fitness, San Bernardino

San Bernardino, California, ABD: “Aygır” Mason Bramlette, rakibi tarafından boğulurken. Pankreas turnuvası Adrenaline Combat Sports and Fitness Center
Sacramento, California, ABD: “Aygır” Mason Bramlette eğitimdeyken. Ultimate Fitness Gym, 2013 California Pankreas Şampiyonası Gençler Ligi öncesi.


Eğitim: “Aygır” Mason Bramlette ve 7 yaşındaki Justin Ramirez bir dövüş öncesi eğitimdeyken.
Parker, Arizona, ABD: Bir pankreas dövüşçüsü kafese girerken. BD Dövüş Ligi Pankreas All-Star turnuvası - Blue Water Resort

Chula Vista, California, ABD: Chula Vista Pankreas Turnuvasında bir katılımcı (üstte) ve Parker, Arizona, ABD: 6 yaşındaki Cross Betzhold dövüş öncesi muayene edilirken (altta).

Riverside, California, ABD: 7 yaşındaki Kriss Arrey ve 7 yaşındaki Justin Ramirez ABD Dövüş Ligi Riverside Pankreas Turnuvasından sonra ödüllerini alırken.

Eleştirmenler bir ringe konulup büyükler gibi dövüşmesi beklenen bu çocuklar karşısında şaşkına dönerken, sporun destekleyenleri bunun çocuklara adil yarış ve yenilgiyi öğrettiğini savunuyor.
“Her maçtan sonra çocukların el sıkışması bekleniyor” diyor Montalvo. “Bir keresinde bir baba çocuğuna kendisini yenen rakibinin elini sıkmak istemedi diye bağırdı”.

Bu spor yaygınlaştıkça ve beş yaş kadar küçük yaşta çocuklar bu spora dahil edildikçe bazı güvenlik riskleri de endişe yaratıyor.

YouTube sitesinde hızlıca bir aramayla bu sporu yapan çocukların görüldüğü pek çok videoya ulaşılabiliyor. Bazı videolar diğerlerine göre daha vahşi, bu videolarda erkek ve kız çocuklar birbirlerine tekme ve yumruk atıp birbirlerinin boğazını sıkıyor.

Yine gözyaşları: Sacramento, California, ABD: 6 yaşındaki Daniel Arrellano 2013 California Pankreas Şampiyonası Gençler Liginde yenilgi sonrası ağlarken. Arrellano 5-7 yaşları arasında 25 kg. altı kategorisinde dövüştü.

Hoover’da Spartan Fitness salonu sahibi antrenör Chris Conolley’e göre ise bu sporlar uğraşan yetişkinlere öğretilenler ile çocuklara öğretilenler birbirinden çok farklı.
Öğrencilerine dövüşmekten ziyade form tutmayı ve eğlenmeyi öğrettiğini ileri sürüyor.
“Bu onlar için sıra dışı bir form tutma yöntemi. Çocuklarda obezite bugün büyük bir problem ve bu spor onları formda tutuyor” diyor Conolley bu sene başında Fox6 kanalı ile yaptığı bir röportajda.

Ancak elbette yaralanmalar, özellikle de çocukların darbe alması büyük bir risk teşkil ediyor ve çocukların eğitim sırasında bile daima başlık takması gerekiyor. .
Bu sporla uğraşan çocuklar 'Ultimate Fighting Championship' ya da 'Ground Pound' ve 'Cobra Strangle' tarafından kayda alınıyor ve her hafta mlyonlarca çocuk dövüşü kaydı yapılıyor.
Yetişkinler için pankreas sporu karşıtı olan ve bunu “insan horoz dövüşü” olarak adlandıran ünlü Senatör John McCain 2008 yılında tüm eyaletlere bu sporun yasaklanması için bir mektup yazdı.
Pediyatrist Lisa Thornton Good Morning America programında “Fiziksel olarak bu tehlikeli” diyor. 
“Bu spor çocukların boyun, kemik ve bağ dokularında ciddi hasara yol açabilir.”


Gözde Üçyıldız tarafından cekirdekcocuk.blogspot.com için çevrildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder