Site içi arama

Devlet eliyle sübyan okulu: 4 yaşındaki çocuklara din eğitimi kreşi




Kuran kurslarında yaş sınırının kalkmasının ardından Diyanet tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde 4-6 yaş arasındaki çocuklara din eğitimi kreşleri açılıyor
Kuran kurslarında yaş sınırının kalkmasının ardından Diyanet tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde 4-6 yaş arasındaki çocuklar için din eğitimi kreşlerinin açılışları yapılıyor. Proje 2013 öğretim döneminde 10 pilot ili kapsıyor. Okul öncesi Kuran kursları İzmir, Adana ve Rize’de hayata geçti.
İslamcı çevreler, henüz okul çağına gelmemiş çocukları “sübyan okulları” adı verilen kaçak kurslarda din eğitimine tabi tutuyor, iktidar da buna göz yumuyordu. Diyanetin uygulamasıyla birlikte sübyan okulları artık devlet eliyle açılmaya ve teşvik edilmeye başlandı.
Coş’tan destek
Uygulama ilk olarak 31 Ekim’de Adana’da Seyhan Müftülüğü hazırlanan kreşin açılışıyla hayata geçti. Açılışa katılan  Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da bir konuşma yaparak uygulamanın ‘topluma, vatana ve millete hayırlı evlatlar olarak yetişmesini’ sağlayacağını savundu. Seyhan ilçesindeki ikinci kursun açılışı da 15 Kasım’da yapıldı.
Proje 2013–2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak seçilen Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Samsun, Erzincan ve Rize illerinde (Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde 10, diğer illerde ise 5 sınıfı geçmeyecek şekilde) uygulamaya başlanacak.
‘İstenilen kıvamda yeni bir toplum inşa etmek’Okul öncesi Kuran kursu eğitimi vermesi için 10 sınıf açılması planlanan İzmir’de de uygulama başladı. 2 kursu hazırladıklarını belirten Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel, kursların gerekçesini halktan gelen ‘yoğun talep’ olarak gösterdi. 4-6 yaş arası çocuklar için özel Kuran kursu sınıfı açan Bayraklı İlçe Müftüsü Adem Dobur ise ”Çocuklarımız, oyun oynayarak, eğlenerek dinimizi öğrenecekler” ifadesinde bulundu.
Rize’de de 8 Kasım’da açılan Kuran kursu sırasında İl Müftüsü Yusuf Doğan, “istenilen kıvamda yeni bir toplumun inşa edilmesi noktasında, bu faaliyetlerin geleceğe çok güzel bir ışık tutacağını ve geleceği daha hayırlı bir şekilde inşa edeceğini” söylemişti.
AKP’nin ‘dindar nesil’ hayali
Ekim ayında düzenlenen Yozgat Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği  “Seçmeli Din Eğitimi Dersleri Çalıştayı”nda seçmeli din eğitimi dersleri yetersiz bulunmuş, imam hatip ilkokulu ve okul öncesi din eğitimi istenmişti. 4+4+4 sisteminin öven ancak eksik olduğunu belirten din öğretmenleri, bildirgelerine, “Din eğitimi temellerinin sağlam olması için imam hatip ilkokulu açılmalıdır. Din eğitiminin okul öncesinden başlayarak verilmesinin uygundur” demişti.
4+4+4 ile zorla okula başlatılan 72 ay öncesi çocuklar bu sene okuma yazmayı öğrenemezken, 4 yaşındaki çocuklar için açılan Kuran kursları AKP’nin ‘dindar nesil’ hayalini de ortaya koyuyor. Yine ekim ayında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in gelecek nesil vurgusu yaptığı seçim pankartında kucağında türbanlı bir bebek tuttuğu resmi yer alıyordu.
Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder