Site içi arama

Zeynep Cemali Öykü Yarışması Yeni Çocuk Yazarlarını Arıyor

2014 teması UMUT
Son başvuru 7 MAYIS 2014
Tema cümlesi “Belki yıllardır ilk kez gülümsedi.”
Zeynep Cemali’nin Ballı Çörek Kafeteryası kitabından.


2014 Seçici Kurulu 
Adnan Binyazar
Leyla Ruhan Okyay
Mavisel Yener
Sedat Sever, Prof. Dr.

Geleceğin öykücü gençleri için yazma zamanı!

Günışığı Kitaplığı tüm 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini “umut” temasında öyküler yazmaya davet ediyor. Usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısına bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 7 Mayıs 2014.
Günışığı Kitaplığı tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması için başvurular başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında duyurulan ve 6, 7, 8. sınıf öğrencilerinin katılabildiği yarışmanın teması, her yıl olduğu gibi usta öykücü Zeynep Cemali’nin sevilen bir kitabından seçildi. Geleceğin öykücüleri bu kez, yazarın Ballı Çörek Kafeteryası romanındaki “Belki yıllardır ilk kez gülümsedi.” cümlesinden yola çıkarak belirlenen “umut” teması üzerine yazacaklar. 2014 Seçici Kurulu Adnan Binyazar, Leyla Ruhan Okyay, Mavisel Yener, Prof. Dr. Sedat Sever ve Dr. Müren Beykan’dan oluşan yarışmanın son başvuru tarihi 7 Mayıs 2014.
Çocukları “uçmaya” özendirmeliyiz!
Yarışmaya katılım her geçen yıl artarken, biriken öyküler, çocuklarımızın ve gençlerimizin iç dünyasına ilişkin önemli veriler ortaya koyuyor. Yarışmanın Proje Başkanı, Günışığı Kitaplığı Yayın Yönetmeni Müren Beykan, 2013 yılında yarışmaya katılan öğrencilerin sadece beşte birinin erkek olmasına ve “çocuklarımıza, gençlerimize, güvenli limanlar işaret etmenin araçlarından biri olan edebiyatı” en kısa zamanda erkek çocukların hayatına sokmamız gerektiğine dikkat çekiyor. Yarışmanın üçüncü yılında tam 51 ilden gönderilen öykülerde, önceki yıllarda olduğu gibi ağırlıklı olarak acı, ölüm ve hastalık gibi karamsar konulara değinildiği görülüyor. Çocukların bu acılı öyküleri ağır ve klasik bir dille kaleme almaları ve teknolojiye yer vermemeleri, onlara genç ve dinamik yazarlarımızı yeterince okutamadığımızı gösteriyor. Gönderilen 500’den fazla öyküde fantastik ve bilimkurgu gibi türlerin seyrekliğini vurgulayan Beykan, “Çocukları ‘uçmaya’ da özendirmek görevi alarm veriyor,” diyor.
Yarışmada dereceye giren genç öykücüler, ödüllerini sonbaharda düzenlenecek çocuk ve gençlik edebiyatı ve yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nü taçlandıran ödül töreninde, edebiyat ustalarının elinden alacaklar. Dereceye giren ve yayımlanmaya değer görülen öyküler, “Ödüllü Öyküler 2014” kitapçığında yer bulacak.
İLETİŞİM 
Telefon: 0212 212 99 73
E-posta: yarisma@gunisigikitapligi.com

BAŞVURU
Postayla
Günışığı Kitaplığı Zeynep Cemali Öykü Yarışması
Profilo Plaza, Cemal Sahir Sok. 26/28 B3
Mecidiyeköy 34387 İstanbul

ZCY 14 Brosur- BASKI.inddÖDÜL TÖRENİ
Yarışmanın ödül töreni Günışığı Kitaplığı tarafından sonbaharda gerçekleştirilecek Zeynep Cemali Edebiyat Günü kapsamında İstanbul’da yapılacaktır. Ödül törenine İstanbul dışından katılacak öğrenciler, velileri ve öğretmenleri, Günışığı Kitaplığı’nın davetlisi olarak İstanbul’da ağırlanacaklar; ulaşım ve konaklama giderleri Günışığı Kitaplığı tarafından karşılanacaktır.

Günışığı Kitaplığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder