Site içi arama

Çocuk istismarcıları 'dışarı'da


Aydın’ın Nazilli İlçesi İsabeyli Beldesi’ndeki yetiştirme yurdunda kalan iki kızın, yurda girmeden önce cinsel istismara uğradıklarını belirtip şikayette bulunması üzerine jandarmanın başlattığı operasyon kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. Kaçan 1 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

Nazilli İlçesi’ndeki İsabeyli 80'inci Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan iki kız bir süre önce yurt görevlilerine, yurda yerleştirilmeden önce cinsel istismara uğradıklarını söyledi. Bunun üzerine yurt görevlileri, durumu jandarmaya bildirdi. Kızların da şikayette bulundukları kişiler hakkında jandarma soruşturma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından jandarma, çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 18 yaşından küçük kız çocuklarını fuhuşa teşvik ettikleri iddia edilen 10 kişi gözaltına alınırken, kaçan bir kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu maddenin yanı sıra yaşı küçük çocuklara yönelik istismar delili olan CD, flaş bellek, cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildiği belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerinin ifadeleri doğrultusunda operasyonun genişleyeceği kaydedildi.

'GÖZALTINDA GÖREVLİ YOK'

Aydın Valiliği konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, operasyon kapsamında yurt görevlilerinden gözaltına alınan kimsenin bulunmadığı, görevlilerin güvenlik güçlerine yardımcı olmaktan öte konuyla ilgilerinin bulunmadığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Dışardayken istismara maruz kalmış çocukların durumu öğrenilir öğrenilmez görevlerini fekadarca yerine getiren yurt görevlileri, failler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur. İlgili idari merciler derhal harekete geçirilmiştir. Söz konusu operasyon bunun bir sonucudur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BAKANLIK: OPERASYON KURUMUMUZ TARAFINDAN BAŞLATILMIŞTIR 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Operasyonun bakanlık tarafından başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Söz konusu operasyon, kurumumuz tarafından başlatılmıştır. İstismara uğrayan kız çocuklarının kuruma geldikten sonra alınan beyanları doğrultusunda, kendilerini istismar eden kişilerle ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na farklı tarihlerde kurumca suç duyurusunda bulunulmuş ve müteakiben teknik takip başlatılmıştır. 

Operasyon ile çocukları istismar eden bir çete çökertilmiştir. Haber başlıklarında yer verildiği gibi yetiştirme yurdunda herhangi bir çocuk fuhuşa teşvik edilmemiş ve bu iddia sebebi ile herhangi bir kurum personeli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmamıştır.

Söz konusu başlık gerçeği yansıtmamakta, kurumda kalan bütün çocukları ve fedakarca görev yapan personellerimizi zan altında bırakmaktadır. Dışarıda iken istismara maruz kalmış çocukların durumu öğrenilir öğrenilmez, failler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili idari merciler derhal harekete geçirilmiştir. Söz konusu operasyon bunun bir sonucudur.' 


Murat Gürkan / dha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder