Site içi arama

Mimarlardan çocuklara kültürel miras farkındalığı

Çocuk ve mimarlık çalışmaları merkezi “kültürel miras” temasıyla çocuklarla buluşacak.


Çocukların kentlere karşı duyarlılığın arttırılması için Mimarlar Odası Ankara şubesi tarafından başlatılan “çocuk ve mimarlık” çalışmalarının teması 2013–2014 öğretim döneminde “Kültürel Miras” olarak belirlendi.
 Bu dönemin ilk pilot uygulaması Cumhuriyet Döneminin ilk toplu konut alanı olan “Saraçoğlu Mahallesi”  temasıyla, Namık Kemal ilköğretim okulunda başlayacak.  Ankara valiliği ile işbirliği içerisinde yapılan çalışmaların, izinleri çıktı. Bu çalışmalara katılacak olan mimarların, izinleri konusunda kurumlar tarafından kolaylık sağlanmasına yönelik genelgede tüm kamu kurumlarına ve belediyelere gönderildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, “Kültürel mirasımızın korunmasında önemli bir farkındalık yaratacak bu çalışma Mimarlar Odası’nın 12 yıldır  yürüttüğü “Çocuk ve Mimarlık” çalışmalarının bir ürünüdür. Çocuklarla birlikte aileleri de, kültürel mirası paylaşmaya başlayacak. Cumhuriyet Döneminin en önemli endüstri mirası Su süzgeci tescil aşamasında iken, koruma kurulunun bilgisi dışında yıkıldı. Bu süreçlerin bir daha olmasını istemiyoruz. Çocuklarla başlayan bu farkındalık çalışması Başkent Dayanışması tarafından hazırlıkları yapılan kent akademisi ile yetişkinlere de ulaşacak” dedi.

Çekirdek Çocuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder