Site içi arama

Nabi Avcı'dan ataması yapılmayan öğretmenlere mesaj: "Einstein de atanamayan öğretmendi."



Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, moderatör olarak katıldığı 1. Çocuk ve Medya Kongresi'nin 15 Kasım 2013 günü gerçekleşen oturumun açılış konuşmasında ataması yapılmayan öğretmenlere seslendi.  


Eğitimde temel malzemenin kalem ve kağıt olduğunu söyleyen Bakan Avcı , “Okullarda tablet dağıtım törenlerine katılıyorum zaman zaman. Tabletleri gençlerimize verirken, öncelikle bunun sadece bir araç olduğunu ve bazı şeyleri biraz daha hızlı ve kolay yapmamızı sağlayacak bir araç olduğunu söylüyorum. Tablet bilgisayarlarımız olsun, derslerimizi işlerken bazı konuları izlerken, paylaşırken, veri alırken kullanalım. Ama bizim gerçek üretkenliğimizi ilk dışa vuracak olan ilk başvuracağımız alet bu alçak gönüllü kalemlerimizdir. Temel olan kağıt ve kalemdir" şeklinde konuştu. Avcı, Albert Einstein'ın izafiyet teorisini atanamayan bir öğretmen olarak Zürih'te memur olarak çalıştığı patent enstitüsünde bilgisayarı olmadan kalem kağıtla oluşturduğunu da özel olarak vurguladı.

2010 yılından bu yana hayata geçirilmeye  çalışılan ve eğitim bütçesinden milyonlarca lira aktarılan FATİH projesinde dağıtılan-dağıtılacak tabletlerden daha önemlisinin kalem ve kağıt; defter, kitaplarımız olduğunu yeni Milli Eğitim Bakanımızın ağzından çıkan bu sözlerle duymuş olduk. Bu proje hakkında halihazırda eğitimin niteliğini artıracağından çok bazı şirketlerin cebine giren çok büyük meblağların konuşulduğu bu günlerde bakanın bu açıklaması oldukça manidar. 

Devletin sırtında bir yük olarak algılanan eğitimin niteliğinin artırılmasından çok maliyetin düşürülmesine dair yapılan düzenlemeler velilerin bütçesini sarstığı kadar, öğretmenleri de etkiliyor. Bugün okullarımızda binlerce ücretli öğretmen düşük ders saati ücretlendirmesi ile ortalama asgari ücretle çalışıyor. Nabi Avcı, ataması yapılmayan öğretmenlere Bakan Dinçer'in Eminönü Camii önünde yem bekleyen kuşlar benzetmesinden sonra daha usturuplu ve mesaj içeren bir seslenişte bulunuyor.

Bakanın sözlerini verdiği alt mesajlar ışığında yorumladığımızda cümleler aynı olmasa da barındırdığı anlamlar şu şekilde olur: "Ey ataması yapılmayan öğretmenler bırakın atanmayı, kadrolu güvenceli çalışmayı. Buyurun okullar, ücretli öğretmenlik için sizleri beklemekte. Boş verin tableti filan da, o tabletler çocuklar için değil rant içindi zaten. Bakın ellerinde kalem kağıtları çocukların gözleri çipil çipil. Einstein atanmış da elinde bilgisayarı tabletı mi vardı. Hepiniz bir Einstein olabilirsiniz. Açlıktan zafiyet geçirmezseniz; bir izafiyet teorisi daha üretmeniz işten bile değil."

 Çekirdek Çocuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder