Site içi arama

180 vakit camiye gelene tablet


Çocukları camilere sokabilmek için türlü türlü projelere bir yenisi eklendi. Çocuk haklarından bahsederken 'çocuğun namaz kılma hakkı' diye bir şey icat eden gericiler, çocukların camilere tıkılması söz konusu olunca piyasayı ve dini ritüelleri harmanlayıp çocuklara servis ediyorlar. Konuyla ilgili haber, bu konuda gözlemlerde bulunmamızı sağlayabilir.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı Köyü Camisi İmamı Cebrail Öztürk, 180 vakit camiye gelen çocuklara tablet bilgisayar hediye edecek.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların bilgisayar teknolojisi ve internete olan ilgilerini değerlendirmek istediklerini söyleyerek, çocuklara namaz kılma alışkanlığını kazandırmak ve camiye olan sevgilerini artırmak için farklı projeler hazırladıklarını ifade etti.

Öztürk, bu projelerinden birinin de iki ay içerisinde 180 vakit namazlarını camide cemaatle kılan öğrencilere tablet bilgisayar verme projesi olduğunu ve bununla birlikte camiye olan ilginin katlandığını vurguladı.

Öztürk, ”Her vakitten sonra çocuklarımıza birer kupon veriyoruz. Tablet bilgisayarı almak isteyen 50 öğrencimiz 180 vakti tamamlamak için sabah namazı dahil vakit namazlarının çoğunu camide cemaatle kılıyor. İki ay sonunda 180 kuponu tamamlayan çocuklarımıza tablet bilgisayar dağıtacağız” dedi.

-Amaç, namaz bilinci oluşturmak-
Böylece namaz bilinci oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Öztürk, ”Çocuklara namazı, camiyi nasıl sevdirebiliriz, camiye nasıl alıştırabiliriz düşüncesi içerisindeydik. Komşularımızla istişare yaptık. Durumu kendilerine anlattım. Komşularımız da sağolsunlar bize destek verdiler. Biz de 2 aylık sürede 180 vakit namazlarını camide cemaatle kılan öğrencilerimize tablet bilgisayar projesini başlattık. Katılım oldukça fazla. Yaklaşık 50 öğrencimiz devamlı geliyor. Çocuklarımız sabah namazlarına dahi benden daha önce geliyor” diye konuştu.

40 gün namaza devam edenlerde namazın alışkanlık haline geldiğini anlatan Öztürk, şöyle konuştu: ”İnşallah bundan yola çıkarak böyle bir şey başlattık. Bilgisayarlarımızı da köy halkı ile ortaklaşa alacağız. Avrupa’da kalan gurbetçilerimiz var. Onlar da projeye destek olacaklar. Köyden kaç çocuğumuz namaza gelirse gelsin hepsine bilgisayar vereceğiz. Çocukların namaz kılmasına vesile olan ve bilgisayar almayı taahhüt eden eden köylülerimize ve gurbetçilerimize teşekkür ederim.” Köy sakinlerinden Mehmet Borazanoğlu ise projeden köy halkının memnun olduğunu vurgulayarak, ”Çocuklar yaz tatiline kadar namaza devam ederlerse, biz de köy halkı olarak Çanakkale ya da Konya’ya gezi düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder