Site içi arama

Bu Çocukların Gözlerinde Ne Görüyorsunuz?


Bale ve Fransızca öğreniyor, Kalaşnikof koleksiyonu yapıyorlar. Rus milyarderlerin çocukları kendilerine büyük bir gücün miras olarak bırakılacağı bilgisiyle yetiştiriliyorlar. Fotoğrafçı Anna Skladman birkaç yıl boyunca bu çocukları ziyaret ederek fotoğraflarını çekti… Aşağıdaki fotoğraflar ve Skladman’ın notları bir hayli öğretici…

Vadim evlerinin bulunduğu terasta, 2009. Anna Skladman: “Evlerinin terasında buluştuğumuzda Vadim’in ilk sorusu kaç fotoğraf çekmeyi planladığımdı. En fazla 10 fotoğraf çekeceğimi söyledim. Kaç kez deklanşöre bastığımı saydı ve başını kaldırıp planlanan çekimin son bulduğunu söyledi. Odasına gitti, tekrar pijamalarını giydi, hizmetçiden bir fincan çay istedi ve televizyonun karşısına oturdu. Bense asıl çekmem gerekenin bu sahneler olduğunu düşünüyordum.”
Roman, fotoğraf bir dövmecide, 2009′da çekildi: “Roman annesi gibi dövmeleri seviyor. Bu fotoğraf çekilirken bana, 26 yaşındaki modacısı Natasha’dan bahsediyor, yaşı büyük kadınları tercih ettiğini söylüyordu. Kendi yaşındaki kızlar ise yalnızca ağlıyorlar ve etrafı dağıtıyorlarmış.”
Jacob, 2009. “Aslında Jacob’un kız kardeşinin fotoğraflarını çekmeyi planlıyordum. Fakat 13 yaşındaydı ve bu proje için fazla büyüktü. Jacob’un odasına girdiğimde yatağının üzerine uzanmış bir şeyler yazarken buldum onu. Odasında büyük çoğunluğu Kalaşnikoflardan oluşan bir silah koleksiyonu vardı. Gerçek silahlar. Birini aldı ve hikayesini anlatmaya başladı. İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılmıştı silah. Büyükannesi sık sık odasına geliyor ve silah görüntülerini dengelesin diye televizyonda kültür programları açıyormuş.”
Nikita ve Alina, İtalyan Konsolosluğu, 2009. “Fotoğraf çekimi esnasında Nikita logopaed diye bir yeri ziyaret etmem gerektiğini söyledi. Logopaed’in ne olduğunu sorduğumdaysa küçümser bir ifadeyle yüzüme bakıp arkasını döndü.”
Antoshka, 2010. “Antoshka fotoğraf çekimini bir şartla kabul etti. Hoşlandığı kız da yanımızda olacaktı. Okulda buluştular, bir tiyatro oyununa gittiler ve sonra çekim için kostüm seçtiler. Antoshka’nın kostümü rahatsız edecek kadar küçüktü, ama ille de bunu giymek konusunda ısrar etti.”
Ilona ve Elia, 2009: “İkizler sandalla gezintiye çıktığımızda bir hayli endişeli görünüyorlardı. Rıhtımdan ayrılırken anneleri onlara ‘cesur olun ve güzel poz verin’ diye sesleniyordu. Nihayet birbirlerinden başka destek alabilecekleri kimse olmadığını farkettiler ve bütün çekim boyunca el ele tutuştular.”
Vova, 2010: “Vova’ya büyüyünce ne olmak istediğini ilk sorduğumda, arkeolog olmak istediğini söyledi. Bir hafta sonra fikrini değiştirmiş, Örümcek Adam olmaya karar vermişti. Son fotoğraflarını çekerkense büyükbabasına ait bu opera sahnesine çok yakıştığı fikrindeydi.”
Arina, 2009: “Arina babasının antika araba koleksiyonuyla birlikte poz vermek istedi. Ayrıca Catherine Deneuve gibi görünmeyi tercih ediyordu. Çekim devam ederken Isadora Duncan hakkında konuştuk, eski yıldızlar hakkında onun kadar çok şey bilmediğimi fark ettim.”
Lisa, 2010: “Lisa’nın en sevdiği şey evlerinin kristal odasında skateboard kullanmak ve futbol oynamak. Ne kadar sabırsız olduğunu çekim esnasında sürekli saate bakmasından anlamak mümkün. Çekimden sonra ilk yaptığı şeyse annesinin onun için seçtiği elbiseden kurtulmak oldu.”
 Der Spiegel
çeviri: uzuncorap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder