Site içi arama

Yeni yılın ilk 3 çocuğu yine Tayyip'ten

Daha önce defalarca 3 çocuk yapılması konusunda konuşmalar yaparak gündem yapan Tayyip yine bu isteğini yineledi. Piyasaya uygun, kindar değil dindar bir nesil istediğini söyleyen Tayyip, üç çocuk isteğini 'iş adamları' ile yaptığı toplantılarda, muhafazakar kitlelere hitap ederken ve özellikle kadınlar gündemde olduğu zamanlarda yineliyor. 2023 hedeflerinde yaygın, ucuz ve güvencesiz iş gücü konusunda dünya birincisi olma niyetinde olan Tayyip Erdoğan ve temsil ettiği sermayedarlar, çıkarılan meslek lisesi projelerine, 4+4+4 eğitim yasasına, çocuk gelinlerin evlenmelerine olanak sağlayan düzenlemelerin çıkmasına tam gaz destek veriyor. 

Yeni yılın ilk 3 çocuğu

En son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi’nde bir konuşma yapan Tayyip Erdoğan, ''Aile var oldukça, millet var oldukça devlet var olur. Aile var oldukça sağlıklı nesiller var olacak, iyilik var olacaktır. Aileye yönelik her saldırıyı doğrudan insanlığa bir saldırı olarak görüyor, hiçbir şekilde müsamaha göstermiyoruz'' dedi.
Üç çocuk istemesinin nedenini kendine göre açıklayan Tayyip; “En az üç çocukla beraber güçlü aileler istiyoruz. Ailelerimizi güçlü kılmamızın yolu buradan geçiyor. Bunu başaracağız, güçlü bir millet istiyoruz. Bu, bir inceleme neticesidir. Ekonomide başarının tek şıkkı var. Bize emek, sermaye vs. öğrettiler. Ama bunun başında insan geliyor. Bir çocuk iflas, iki çocuk da iflas demektir. Üç çocuk olursa yerinizde sayarsınız. Bu ekonominin kuralıdır. Genç nüfus olarak kârdaydık ama yavaş yavaş yaşlanıyoruz. Nüfus artış hızımız ikiden üçe çıkmalıyız. Bu hassasiyetimizi lütfen hafife almayın. Bunu dalga dalga yaygınlaştırmamız lazım. Muhafazakâr demokrat partiyiz. Çocukların artmasını istemek hakkımızdır. İktidar olarak bunu başarmalıyız. Bu, para pulla ölçülebilecek bir şey değildir.” dedi. Özellikle kadınlar tarafından, üç çocuk talebi protestolarla karşılanan Tayyip Erdoğan, çıkardığı yasalarla çocuk işçiler, çocuk gelinler konusunda adımlar atmaya devam edeceğe benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder