Site içi arama

2. Adnan Yücel Şiir ve Çocuk Öykücülüğü Yarışması başlıyor

30 Mayıs - 1 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek 2. Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali Şiir ve Öykü Yarışması için başvurular başladı. Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın bu yılki teması “Çocuk ve Savaş
Şiir, şiir kitabı ve çocuk öykücülüğü dallarında yapılacak yarışmaya katılım için son tarih 1 Nisan 2013. Yarışmanın şiir dalındaki seçici kurulunda Gülsüm Cengiz, Sennur Sezer, Aba Müslim Çelik, Evren Barış Yavuz ve Ali Öztürk; öykü dalındaki seçici kurulunda ise Adnan Özyalçıner, Medine Sivri, Atilla Keskin, Şaban Akbaba, Aysel Korkut ve İdris Yiğit yer alıyor. 


Başvurular öncesi seçici kuruldan Evren Barış Yavuz ve Ali Öztürk’ün de yer aldığı bir basın toplantısıyla yarışma şartnamesini açıklayan Ankara Yapı Sanatevi’nden Burhan Çoban, yarışmanın her yıl Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivalikapsamında şiir kitabı dalının yanı sıra; yazının veya sanatın öteki dallarını kapsayacak biçimde dönüşümlü olarak yapılacağını belirtti. Çoban ayrıca, yarışma sonuçlarının 7 Mayıs 2013 günü açıklanacağını ve aynı tarihte www.yapisanatevi.org üzerinden duyurulacağını da dile getirdi. 
Evren Barış Yavuz, şiir ve çocuk öyküsü dalında seçici kurulun uygun gördüğü eserlerin tek bir kitapta yayınlanacağını vurgularken, Ali Öztürk ise ödül alan eserlerin sahipleriyle festival etkinlikleri sırasında ödül töreniyle buluşulacağını belirtti.
Festival, her yıl genç kuşakları toplumcu şiirin önemli şairlerinden Adnan Yücel şiiriyle tanıştırıyor, şairin kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarıyor. Festival kapsamında gerçekleştirilen yarışma, genç şair ve yazarları yazmaya özendirerek yeni yapıtlar kazandırmayı ve ödül alan yapıtları yayınlayarak kitlelerle buluşma olanağı yaratmayı amaçlıyor. 
Yarışmaya katılım koşulları şöyle:
1. Yarışma; şiir kitabı, şiir ve çocuk öykücülüğü dallarında yapılacaktır.
2. Şiir kitabı dalında; daha önce kitabı yayınlanmış şairler; yayınlanmış bir şiir kitabıyla ya da kitap bütünlüğü içeren şiir dosyasıyla (posta ile gönderilecekse 6 kopya gönderilecek);
3. Şiir dalında; kitap yayınlamamış şairler en az 5 şiirle;
4. Çocuk öykücülüğü dalında; kitap yayınlamamış genç yazarlar en az 3 öyküyle katılabilirler (posta ile gönderilecekse 7 kopya gönderilecek).
5. Yarışmada dereceye giren şiirler ve öyküler bir kitapta toplanıp basılacaktır.
6. Yarışmaya gönderilen yapıtlar, son başvuru tarihine kadar, hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.
7. Şiir ve öykü dalında; SEÇİCİ KURUL'un derecelendirmeden seçeceği şiir ve öyküler bir arada tek kitap halinde yayınlanacaktır.
8. Yarışmaya gönderilecek yapıtlar; 1 Nisan 2013 tarihi akşamına kadar, mutlaka dijital ortamda, disket/CD ile Yapı Sanatevi'ne teslim edilmeli/posta ile gönderilmelidir.
Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sok. No:8/2 Beyoğlu/İstanbul
Telefon:  0 212 244 77 72
e-posta: info@yapisanatevi.org



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder