Site içi arama

“Şeytanın Çocuğu”


Çocuk istismarını konu alan Şeytanın Çocuğu, Trend Yayınevi tarafından yayımlandı.
Kitapta, küçük yaşta bakımevine bırakılan Jerry Coyne’un şiddet ve tacizle geçen çocukluğunun gerçek hikâyesi anlatılıyor. Yaşadığı dehşet dolu günlerin ve sonrasındaki hukuk mücadelesinin kaleme alınmasında Coyne’un en büyük destekçisiyse kitabın gölge yazarı olan Jane Smith.
Yapıtın Türkçeye çevrilme sürecinde yayıneviyle sürekli bağlantı halinde olan Coyne, Türkiye okuyucusuna ithafen yazdığı mektubun bir bölümünde şöyle diyor:

“Şeytanın Çocuğu’nu yazmak benim için son derece zor oldu, kendime sık sık neden yazdığımı hatırlatmak zorunda kaldım. Kitabımın başında da belirttiğim gibi, yazdıklarım tek bir kişiyi bile adaleti aramaya yüreklendirirse kitabım amacına ulaşmış demektir. Türkiye’de ve tüm dünyada istismara maruz kalan çocuklar ‘normal’ bir yetişkin olma şanslarını yitirmişlerdir. Bizler, çocukluğumuzun kabuslarıyla ve kafamızın içindeki iblislerle yaşarız. Bu güvensizlik ve utanç duygusunu hafifletebilmenin tek yoluysa, bize yapılanları saklamak yerine, sesimizi duyurmaya çalışmak ve hakkımızı aramaktır. İşte tam olarak bu nedenle, Şeytanın Çocuğu’nu yazdım: İnsanlar, benim başıma gelenlerin bugün hâlâ dünyanın her yerinde diğer çocukların da başına geldiğini bilsinler diye.                                               
 Jerry Coyne Ocak 2013″
Trend Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Seçil Özer, kitabı yayımlamaktaki amaçlarının sadece Türkçeye yeni bir yapıt kazandırmak değil, aynı zamanda ülkemizde de acı örneklerle sık sık gündeme gelen çocuk istismarına dikkat çekmek olduğunu söylüyor.
edebiyathaber.net 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder